Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Remek mérkőzésen egy ponttal távozott Udinéből a Milan – videóval

A Serie A 23. fordulójának egyik legérdekesebb összecsapásának ígérkezett a Milan udinei vendégjátéka, az utóbbi időben botladozó Chievo az Atalanta vendége volt, míg Bolognában két rendkívül szeszélyes alakulat csapott össze.

Atalanta - Chievo

(forrás: larena.it)

Az Európa-liga helyezést erők helyek egyikére hajtó Atalanta a nyolc forduló óta nyeretlen Chievo ellen próbálta tartani a lépést riválisaival. Rendkívül küzdelmes mérkőzésen végül a fiatal Gianluca Mancini góljával nagy nehezen sikerült otthon tartaniuk a három pontot.

Atalanta-Chievo 1-0 (0-0)
Gólszerző: G. Mancini (72.)

*      *      *

Soccer: Italy serie A soccer match Bologna vs Fiorentina

(forrás: ansa.it)

Az Appenin-derbin két rendkívül szeszélyes alakulat összecsapására került sor. A hazai oldalon Nagy Ádám ismét csak a kispadon foglalhatott helyet. A mérkőzés alighanem sokáig arról marad emlékezetes, hogy alig három perc leforgása alatt mindkét együttes közvetlenül szögletből talált be (a gólok itt láthatóak)! A mérkőzést végül Federico Chiesa nagyszerű gólja döntötte el, a Fiorentina négy mérkőzés után szerezte meg ismét a három pontot.

Bologna-Fiorentina 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Pulgar (44.) ill. Veretout (41.), Chiesa (71.)

*      *      *

Italy serie A soccer match  Udinese vs Milan

(forrás: ansa.it)

Két, a szezon során edzőváltáson áteső együttes találkozott Udinében, ráadásul a két tréner rendkívül jó barátságban is áll egymással, hiszen amellett, hogy játékosként a Milan színeiben évekig csapattársak voltak, a 2006-os világbajnoki menetelésben is mindketten részt vettek. A mérkőzést az utóbbi időkben egyre jobb formába lendülő Milan kezdte jobban, Suso ritkán látható parádés góllal már a 9. percben előnyhöz juttatta csapatát (0-1). A hazaiak folyamatos próbálkozásai ellenére az eredmény a félidőben már nem változott.

Az Udinese a folytatásra talán még harcosabban futott ki, de sokáig hiába próbálkoztak a Milan védelmének feltörésével. A 68. percben aztán nagy segítséget kaptak a hazaiak, hiszen Calabria fegyelmezetlensége miatt megkapta második sárga lapját, tíz emberre fogyatkozott a Milan! A hazaiak próbálkozása végül a 76. percben hozta meg gyümölcsét: Lasagna futott le az alapvonalig, beadása Bonuccin megpattanva Donnarumma kapusról jutott a hálóba (1-1), öngól! Az eredmény a lefújásig már nem változott, a mérkőzés képe alapján igazságos döntetlen született.

Udinese-Milan 1-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Friuli, Udine; Vezette: Manganiello
Gólszerzők: Donnarumma (76. – öngól), ill. Suso (9.)
Sárga lapok: Larsen (33.), Danilo (85.), ill. Calabria (40.)
Kiállítva: – ill. Calabria (68.)

Udinese: Bizzarri – Nuytinck, Danilo, Stryger Larsen – Zampano, Barak, Behrami (Balic 74.), Jankto, Pezzella (Widmer 65.) – De Paul (Maxi López 68.), Lasagna. Vezetőedző: Massimo Oddo

Milan: Donnarumma – Abate, Bonucci, Romagnoli, Calabria – Kessié, Biglia, Bonaventura (Antonelli 71.) – Suso, André Silva (Kalinic 72.), Calhanoglu (Borini 79.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A mérkőzés összefoglalója:


(zp)