Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia kupa: Magabiztos PSG, gázolt a Marseille – videóval

Két élcsapat is pályára lépett kedden este a Francia kupában, együtt összesen tizenhárom gólt szereztek. Hárman is mesterhármassal járultak hozzá csapatuk sikeréhez.

maxresdefault (3)

Neymar nélkül, de Cavanival és Mbappéval a kezdőjében látogatott a Sochaux-hoz a Paris SG, amely a legnagyobb esélyese a kupának, persze még bármi megtörténhet a sorozat későbbi fázisában, az viszont megalapozta a fővárosiak hangulatát, hogy Di Maria révén már az első minutumban vezetést szereztek Unai Emery tanítványai. A gyors gólt követően is a vendégek akarata érvényesült, ami helyzetekben is megmutatkozott, sőt, Di Maria három perccel később újabb gólt szerezhetett volna, ha nem kerüli el tizenhétről leadott lövése Ati kapuját. De aztán éledezett a Sochaux is, Martin előbb alig tévesztett célt, hogy aztán egy kipattanót már értékesítsen. Félóra alatt is látszott, jóval erősebb a párizsi alakulat, ezt aztán Kurzawa is bizonyította, aki remekül szolgálta ki Cavanit, az uruguayi pedig köszönte a lehetőséget. A második gólt követően aztán Verratti lépett oda keményen Martinnak, aki nem is tudta folytatni. A hajrában Thiago Silva fejesét követően a léc segítette ki a házigazdát.

2262569-47150179-640-360

Fordulás után tovább nőtt a különbség a felek között. Di Maria pár perc alatt újabb két góljával végleg megpecsételte a nagyot küzdő, de a piros-kékek dolgát csak az első negyvenöt percben tudták megnehezíteni. Közben azonban nem a párizsiakon múlt, hogy nem lett kiütéses vereség, ugyanis Cavani, Di Maria és Pastore is kihagyott egy-egy óriási ziccert, mígnem a lefújás előtti percekben Trapp a kiállítás sorsára jutott, így a következő körben biztosan nem léphet pályára. A PSG tehát egy újabb akadályt vett sikerrel.

Sochaux – PSG 1-4 (1-2)
Helyszín: Auguste Bonal stadion; Vezette: Brisard
Gólok: Martin (13.) ill. Di Maria (1., 58., 62.), Cavani (27.)
Sárga lapok:ill. Verratti (34.)
Kiállítva: Trapp (90.)

Sochaux: Ati – Alphonse, Ogier, Ruiz, Berglich – Tardieu – Berenguer, Ba, Martin (A. M. Bakayoko, 34.), Meite (Fuchs, 73.) – Touzghar (Robinet, 59.). Vezetőedző: Peter Ziedler

PSG: Trapp – Meunier, Th. Silva, Kimpembe, Kurzawa – Verratti (Pastore, 68.), Lass (Motta, 73.), Draxler – Mbappé, Cavani (D. Alves, 68.), Di Maria. Vezetőedző: Unai Emery

https://www.youtube.com/watch?v=Fo6kxA5F02E

Ami a kupa keddi meccseit illeti, némi meglepetés, hogy az egyik legnagyobb múltú francia együttes, az Auxerre kiesett a Les Hubries ellenében. A nem titkoltan kupasikerre hajtó Marseille viszont igencsak megszórta alacsonyabb osztályú ellenfelét. A kikötővárosiak úgy hintettek kilencet a Bourg Peronnas-nak, hogy szinte meg sem izzadtak. Ocampos és Mitroglu egyaránt háromszor köszönt be.

Szerdára marad egy rangadó, a Lyon a Montpellier-hez látogat majd, míg a korábbi élvonalbeli Lens a Troyes-t fogadja.

A keddi eredmények:
Auxerre – Les Herbiers 0-3
Bourg Peronnas – Marseille 0-9 (Luiz Gustavo, Payet, Ocampos 3x, Mitroglu 3x, N’Jie)

https://www.youtube.com/watch?v=RxMl3mI1NfA

Szerdai műsor:
Chambly – Granville
Lens – Troyes
Metz – Caen
Montpellier – Lyon

~GS~