Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mikor tér vissza újra a győzelmi útra az Inter?

A milánói Internazionale úgy kezdte a 2017/2018-as olasz bajnoki szezont, hogy az a klub legszebb időszakait idézte. A kék-feketék lendülete viszont csak egy darabig tartott, ugyanis a már korábban listavezető klub előnye szépen leolvadt, és immár 15 pontra le van maradva az éllovas Napolitól!

inter-celebratesNem ma volt már, amikor legutóbb győzött az Inter (forrás: tsn.ca)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulója veszi kezdetét ma este, mostanra pedig sok minden megváltozott a szezon kezdetéhez képest, ha a milánói Internazionale csapatának teljesítményét vizsgáljuk. A méltán híres múltra visszatekintő klub zseniálisan kezdte a 2017/2018-as évadot, régi önmagát idézte a kék-fekete legénység teljesítménye. Az Inter 16 bajnoki fordulón keresztül nem talált legyőzőre, úgy, hogy többek között a városi rivális AC Milant is legyőzte egy ötgólos meccsen (3-2), valamint a címvédő Juventus ellen ikszelt (0-0). A második körben magabiztosan nyert az AS Roma ellen is annak a Spalettinek a csapata, aki az előző idényben pont a Farkasokat irányította. Akkor még nagyon ment az Inter szekere, hiszen a fővárosban 3-1-re nyertek a milánóiak. Jelenleg a ligában a Napoli a listavezető, mellyel az első 16 forduló során is meccseltek Icardi-ék, szintén idegenben, és ikszeltek. Így tehát kijelenthető, hogy a nagyágyúk ellen is alig hullajtott el pontokat Milánó városának egyik óriása, míg a kötelezően elvárt győzelmeket lényegében hozta is az együttes. Ennek köszönhetően az élbolyhoz magabiztosan tartozott az Inter, amely két fordulót is zárt az élen. Az eddig lejátszott 23 bajnokijából 12-t nyert meg, 9-et döntetlenre hozott, 2-t pedig elveszített az 1908 alapított együttes. Az Inter december 16. óta nem tudott győzni eddig!

Most a 4. helyen áll a klub, és immár 15 pontnyi hátránya van az éllovas Napolitól, mindez pedig főként egy hosszantartó nyeretlenségi szériának köszöntően alakult ki. A 16 bajnokin át tartó győzelmi szériáját követően első nagy pofonként az Inter számára jött a Serie A-ban az Udinese vendéglátójaként elszenvedett 3-1-es veresége, majd a következő körben a Sassuolo otthonában egy 1-0-s kudarc. Ezt követően ugyan nem bajnokin, de a kupában is kikapott az Inter, méghozzá a városi rivális AC Milan ellen hosszabbításban 1-0-ra. Ezt követően pedig jött zsinórban 5 döntetlen a bajnokságban, mely szintén sokat rontott a milánóiak helyzetén. Ezzel együtt tehát immár, a 24. forduló kezdete előtt egymást követően 7 bajnoki óta nyeretlen az Inter (5 döntetlen, 2 vereség). Ezalatt maximum 16 pontot szerezhettek volna a kék-feketék labdarúgói, persze ehhez a legutóbbi 7 meccsük mindegyikét meg kellett volna nyerniük. Viszont ha még buktak volna akár 8 pontot is a 16 legutóbbi 7 meccsen megszerezhetőből, azaz a felét az ezidő alatt összegyűjthető pontjaiknak, akkor is közelebb lenne a második helyen álló Juvéhoz az Inter. Igaz, csak egy pozícióval állna előrébb a most 4. helyet elfoglaló klub, de pontszámot tekintve nem lenne ilyen nehéz természetesen Spaletti legénységének helyzete. Az Inter tehát a 4., 45 ponttal, és jelenleg sincs messze a 3. helytől, hiszen a Lazio csak 1 ponttal előzi a milánóiakat, ám a Juve előnye jóval nagyobb, mint lehetne, ha nem reked meg ennyire a vizsgált klub. Ugyanakkor amiatt sem a legjobb az Inter helyzete, hogy az AS Roma egy ponttal van mögötte, míg a 6. helyen álló Sampdoria is az eddig megszerzett 38 pontjával “csak” 8-al gyűjtött kevesebbet a kettővel előtte álló csapatnál.

Az Internek vasárnap délután a Bolognát kellene legyőznie Milánóban ahhoz, hogy nagy eséllyel minimum megőrizhesse 4. helyét, vagy hogy akár kedvező helyzetben feljebb lépjen eggyel a tabellán. Alapvetően papíron három könnyűnek mondható bajnokija jönne a kék-feketéknek, ugyanis a Bologna elleni bajnokit követően legközelebb a Genoa otthonában szerepelnek, majd az újonc Benevento csapatát fogadják. Azután viszont az AC Milan-nal csap össze derbin Gattusoék nagy riválisa, az talán már nehezebb meccs lehet, utána pedig jön a Napoli – Inter bajnoki, ami a nápolyiak helyzetét elnézve inkább az Inter számára lehet majd nehéz ügy. Viszont a mostani forma nem feltétlenül vetíti előre azt, hogy a milánói kék-feketék törvényszerűen nem mutatnak javulást, könnyen meglehet, hogy bármikor visszatérhet a győzelmi útra a Spaletti által irányított alakulat. Igaz, a formáját tekintve a legutóbbi 5 bajnokiját figyelembe véve a 20 Serie A-csapat közül csak a 11. az Inter, amely 5 meccsen 5 pontot szerzett, és 4-4-es gólarányt tud felmutatni.

Az Inter viszont így is csak 2 meccset vesztett el ebben a bajnoki szezonban, ami nem rossz, inkább a döntetlenek száma vetette vissza a klubot. Ezen a hétvégén viszont hazai pályán nagy esély lehet arra, hogy visszatérjen a klub a győzelmi útra. Ha ez mégsem lenne így, akkor könnyedén az 5. helyre csúsztatnak vissza Eder-ék.

Az Inter további programja a Serie A hátralévő fordulóiban a 2017/2018-as szezonban

24. forduló
Február 11., vasárnap, 15:00 • Inter – Bologna

25. forduló
Február 17., szombat, 20:45 • Genoa – Inter

26. forduló
Február 24., szombat, 20:45 • Inter – Benevento

27. forduló
Március 4., vasárnap, 20:45 • AC Milan – Inter

28. forduló
Március 11., vasárnap, 20:45 • Inter – Napoli

29. forduló
Március 18., vasárnap, 12:30 • Sampdoria – Inter

30. forduló
Március 31., szombat • Inter – Hellas Verona

31. forduló
Április 8., vasárnap • Torino – Inter

32. forduló
Április 15., vasárnap • Atalanta – Inter

33. forduló
Április 18., szerda • Inter – Cagliari

34. forduló
Április 22 , vasárnap • Chievo – Inter

35. forduló
Április 29., vasárnap • Inter – Juventus

36. forduló
Május 6., vasárnap • Udinese – Inter

37. forduló
Május 13., vasárnap • Inter – Sassuolo

38. forduló
Május 20., vasárnap • Lazio – Inter


A Serie A 24. fordulójának menetrendje

Február 9., péntek
20:45 • Fiorentina – Juventus (ÉLŐ – Digi Sport 1)

Február 10., szombat
15:00 • Spal – AC Milan (ÉLŐ – Digi Sport 1)
18:00 • Crotone – Atalanta (ÉLŐ – Digi Sport 2)
20:45 • Napoli – Lazio (ÉLŐ – Digi Sport 1)

Február 11., vasárnap
12:30 • Sassuolo – Cagliari (ÉLŐ – Digi Sport 1)
15:00 • Inter – Bologna (ÉLŐ – Digi Sport 1)
15:00 • Torino – Udinese (ÉLŐ – Digi Sport 2)
15:00 • Chievo – Genoa
15:00 • Sampdoria – Hellas Verona
20:45 • AS Roma – Benevento (ÉLŐ – Digi Sport 1)

A Serie A állása a 24. fordulót megelőzően

IMG_20180206_062308

 

Nagy Dávid