Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét iskolajátékkal győzött a Napoli – videóval

A szakértők szerint is a jelenlegi Serie A szezon két legszebb játékát bemutató csapata, a Napoli és a Lazio csapott össze szombat este az éllovas déliek otthonában, míg késő délután az Atalanta a Crotone vendége volt.

823f2a13bd14c06ce20e453cbad1f50c-0191-U202182049561H2E-U250184718476yi-620x349@Gazzetta-Web_articolo

(forrás: ansa.it)

Az Atalanta annak tudatában lépett pályára Crotonéban, hogy a Milan ferrarai győzelmével megelőzte őket a tabellán. Érdekes egybeesés, hogy a Crotonét éppen a Spal veresége nyugtathatta meg egy kicsit, hiszen épp egymást követik a táblázaton. Ennek eredménye egy nem túl élvezetes mérkőzés lett, bár ebben közrejátszott a szinte végig szakadó eső is. A Crotone tíz perccel a vége előtt Berisha kapus hibája után Mandragora révén szerezte meg a vezetést, amit nem sokkal a lefújás előtt Palomino egyenlített ki, így az előző fordulóhoz hasonlóan az Atalanta ismét egy hátvédgólnak köszönheti a pontszerzést.

Crotone-Atalanta 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Mandragora (80.), ill. Palomino (88.)

*     *     *

Calcio: Serie A  ; SSC Napoli -  SS Lazio

(forrás: ansa.it)

Lett volna miért visszavágnia a Laziónak, hiszen őszi találkozójukon a Napoli kiütéses, 4-1-es vereséget mért a “sasokra” Rómában, de a fővárosi együttes utóbbi pár hétben mutatott formája nem feltétlenül kecsegtetett sok jóval a nyolcmeccses győzelmi szériából érkező hazaiakkal szemben. Jó hír volt viszont Simone Inzaghi számára, hogy ismét számíthatott Milinkovic-Savic és Lulic játékára. Nos, a fővárosiak az előjelekre rácáfolva egyből a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, Immobile ezúttal az előkészítő szerepében jeleskedett, beadását De Vrij cipőorral továbbította a hálóba (0-1). A korai gólt egy meglehetősen mozgalmas negyven perc követett, mindkét csapat alakított ki veszélyes helyzeteket, de a következő találatra egészen a 44. percig kellett várni. Ekkor Jorginho egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból varázsolta a labdát Callejón elé, aki Strakoshával szemben nem hibázott (1-1), bár érdemes lenne megtudni, hogy Lulic mire is gondolt, amikor ennyire szabadon hagyta a spanyol támadót.

gol.callejon.napoli.lazio.2017.20181.750x450

(forrás: ansa.it)

Nyomasztó fölényben kezdte a második félidőt a hazai csapat, csak idő kérdése volt, hogy mikor veszik magukhoz a vezetést. Nos, ez olyan jól sikerült, hogy két perc leforgása alatt kétszer is bevették a Lazio kapuját! Előbb Callejón középre lőtt labdájába Wallace vetődött bele (öngól, 2-1), majd Mario Rui távoli lövése Zielinskin irányt változtatva került védhetetlenül Strakosha hálójába (3-1). A hirtelen fordulat rendkívül megnyugtatta a Napoli játékosait, akik kis túlzással egykapuzással töltötték a második félidőt, a 73. percben pedig újabb gólt szereztek: egy parádés Jorginho indítás után Zielinski hasonlóan szép mozdulattal továbbított Mertenshez, aki higgadtan pöckölte el a labdát Strakosha mellett (4-1). Fölényes győzelmével a Napoli markáns választ adott a tegnap Firenzéből győzelemmel távozó Juventusnak, és ismét a tabella élére állt.

Napoli-Lazio 4-1 (1-1)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly; Vezette: Banti
Gólszerzők: Callejón (44.), Wallace (54., öngól), Zielinski (56.), Mertens (73.), ill. De Vrij (3.)
Sárga lapok: – ill. Lucas (43.), Milinkovic (45.), De Vrij (63.)

Napoli: Reina – Hysaj, Tonelli, Koulibaly, Mario Rui – Allan (Rog 82.), Jorginho, Hamsik (Zielinski 46.) – Callejón (Maggio 85.), Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Lazio: Strakosha – Wallace, De Vrij, Radu – Marusic, Parolo, Leiva (Nani 68.), Milinkovic, Lulic (Lukaku 61.) – Luis Alberto (Caicedo 61.), Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés góljai:


(zp)