Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: egy Lukaku-dupla elég volt a negyeddöntőhöz – videóval

Már a legjobb tizenhat küzdelmet rendezik a hétvégén az angol FA-kupában. A sorozat még álló csapatainak egyik nagy favoritja, vagyis a Manchester United ma este Huddersfieldhez látogatott. Az esélyek egyértelműek voltak.

lukakuVShudd001

FA-kupa – Nyolcaddöntők
Huddersfield Town – Manchester United 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Lukaku (3., 55. perc)
Nos, bár a végeredmény nagyon is simának tűnik, azonban a Manchester Unitednek nem is volt olyan egyszerű dolga a pocsék formában lévő Town ellen. A hazaiak ugyanis sokkal többször, és bátrabban támadtak, mint a vendégek. Azonban a United mai nyerőembere, Romelu Lukaku (akárcsak csapata) kétszer találta el a kaput, amely kettő gólt eredményezett. Ez a Mourinho-gárdákra oly’ jellemző pontosság pedig magabiztos, ám nem teljesen izzadságmentes MU-továbbjutást ért számukra a negyeddöntőbe.

Lukaku duplája:
https://www.youtube.com/watch?v=iJ5nhdYHK9s

Korábbi eredmények ma:
West Bromwich Albion – Southampton 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Rondon (58. perc), ill. Hoedt (11.), Tadic (56.)
A két együttesnek sokkal komolyabb gondja is van annál, minthogy az FA-kupás vitézkedéssel foglalkozzon, lévén mindketten már hosszú fordulók óta a Premier League kiesőzónájában szerénykednek.
Ám végül nem lehetett panaszunk a felekre. A birminghamiek próbálkoztak becsülettel, ám a szerencse és a pontosabb lövések a Soton pártjára álltak. Vajon van köze a WBA kiesésének a héten történt, barcelonai dorbézolásnak, vagy egy előre bekalkulálható betli volt?

Brighton & Hove Albion – Coventry City 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Locadia (15. perc), Goldson (34.), Ulloa (61.), ill. Clarke-Harris (77.)
Talán még a vártnál is könnyebben masírozott be a legjobb nyolc közé a Brighton. A „Sirályok” elképesztő szezont produkálnak, lévén továbbra sem tagjaik a kiesőzónának. Igaz, Chris Hughton menedzser tanítványainak ma az esélyesség terhével is meg kellett küzdeniük, ám egy félidő alatt lerendezték a továbbjutás kérdés a Coventry ellenében.

Sheffield Wednesday – Swansea City 0-0 (0-0)

Balogh József