Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kulcsemberét veszítheti el a nyáron a Dortmund – Sajtóhír

Újabb csapás érheti a Bundesliga egyik legnépszerűbb csapatát, a Dortmundot a játékos piacon, már ami a távozókat illeti. A hírek szerint a sárga-fekete csapat az egyik legértékesebb középpályását veszítheti el a nyáron.

weigl

Nyártól akár kékben vagy pirosban is szerepelhet Weigl. (kép: reviersport.de)

Julian Weigl neve igazán jól cseng a jelenkor labdarúgásában. A 22 esztendős középpályás a Dortmund egyik legnagyobb értéke, akit a nyári átigazolási időszakban rendkívül nehéz lesz a Signal Iduna Parkban tartani.

A fiatal játékosért a Premier League-ből mutatkozik élénk érdeklődés, s azon belül is leginkább a manchesteri csapatoktól. A City és a United is egyaránt a középpályáját kívánja megerősíteni a nyáron, amit elsősorban Weigl-el tennének.

A Guardiola irányította City-be a szakértők szerint Weigl stílusa tökéletesen illene bele, míg Manchester vörös oldalán Michael Carrick utódjaként és Pogba párjának szánnák az 5-szörös német válogatott játékost.

Weigl piaci értékét 30 millió euróra teszi a mértékadó transfermarkt.de, szerződése 2021. júniusáig köti őt a Dortmundhoz, ahonnan 30 milliónál jóval magasabb összegért fogják elengedni. Erre akár mérget is vehetünk.

Báló Bence