Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Immobile duplájával győzőtt a Lazio – videóval

A Serie A 25. fordulójának utolsó meccsén két olyan csapat csap össze, akik nincsen igazán jó formában. A Lazio az utolsó öt meccséből négyet elvesztett egy döntetlen mellett. Az utolsó előtti helyen álló Hellas Verona, bár legyőzte a Fiorentinát, azóta kétszer is kikaptak.

NévtelenImmobile remekelt (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Hét percet sem kellett várni az első komolyabb lehetőségre, hiszen Immobile egy az egyben vihette a kapusra, aki magabiztosan hárított az arcával. A meccs elején a Lazio hatalmas nyomást helyezett a Veronára. Leginkább Luis Alberto és Immobile veszélyeztetett. A 23. minutumban Marusic került óriási helyzetbe, azonban közvetlen közelről csúnyán elhibázta a kaput. Tíz perccel az első félidő vége előtt Luis Alberto megpattanó lövése a keresztlécen csattant. Hiába birtokolta 62%-ban a labdát a hazai csapat, és hiába lőttek 20-szor a Verona kapujára, 0-0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

2. félidő: A második játékrészt meglepően jobban kezdték a vendégek, mégis a Lazio talált be. Az 55. percben az addig remeklő Luis Alberto passzát, a szintén kiválóan játszó Ciro Immobile váltotta gólra (1-0). Néhány perccel később Lulic lövését hárítani tudta Andrade, viszont a kipattanót Immobile könnyedén befejelte, ezzel megszerezve 22. gólját a szezonban (2-0). A találatok után teljesen megnyugodott a Lazio. Olyannyira megnyugodtak, hogy hagyták kibontakozni a Veronát. Ennek ellenére nem született több gól, így az égszínkékek három bajnoki után újra győzni tudtak.

Lazio – Hellas Verona 2-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico; Vezette: Gianpaolo Calvarese
Gólszerzők: Immobile (55., 60.) – ill. –
Sárga: – ill. – Andrade (51.)
Kiállítás: – ill. –

Lazio: Strakosha Wallace, de Vrij, Radu (Murgia 80.) Marusic, Milinkovic, Parolo, Lulic, Lukaku (Luiz Felipe 75.) Luis Alberto, Immobile (Caicedo 84.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Hellas Verona: Andrade – Boldor, Vukovic, CaraccioloRômulo – Fares, Büchel (Calvano 58.), Valoti, Verde (Aarons 64.) Matos (Petkovic 68.), Kean. Vezetőedző: Fabio Pecchia

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/7kW6G67mgAc

A Serie A tabellája 25 forduló után:

Névtelen

Mihók Richárd