Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási Man.City blama, ebből így már nem lesz négy kupa idén!

Pep Guardiola idén szintet lépett csapatával, a Manchester City hatalmas fölénnyel vezeti a Premier League-t. Mindemellett  a gárda az Angol Ligakupa fináléjára készülhet az Arsenal ellen, a Bajnokok Ligájában pedig noha még a nyolcaddöntő visszavágója vissza van, Agüeroék már a negyeddöntős sorsolásra készülhetnek kis túlzással. Az FA-kupában viszont a nyolcaddöntő volt a végállomás, a Wigan hatalmas meglepetést okozott. 

Delph red card

Wigan (III.) – Manchester City 1:0 (0:0) 
G: Grigg (79.), ill.
Kiállítás: – ill. Delph (45+2.)

Azt nem lehet rámondani Guardiola csapatára, hogy feltett kézzel érkezett volna a DW Stadionba. Erre utal a Bravo – Delph, Laporte, Stones, Danilo – David Silva, Fernandinho – Gündogan – Sane, Bernardo Silva – Agüero összeállítás. Ezen az estén egyszerűn semmi sem jött össze a Premier League listavezetőjének, mely 83 százalékban birtokolta a labdát és 27 alkalommal kísérletezett lövéssel, míg a hazaiak 4 kísérletből egyszer betaláltak és elvitték a showt.

Azt sem lehet mondani, hogy Deplh buta kiállítása befolyásolta volna a találkozó összképét, ugyanis a City eztán még növelni is tudta labdabirtoklási fölényét a szebb időket is megélő harmadosztályú ellenféllel szemben. A győztes gólt a 26 esztendős észak-ír Will Grigg szerezte, aki kétségkívül élete legemlékezetesebb gólját jegyzi ezzel.

Ez történt a nyolcaddöntőben 

Leicester City – Sheffield United 1:0
Chelsea – Hull City 4:0
Sheffield Wednesday – Swansea 0:0 – újrajátszás
West Bromwich – Southampton 1:2
Brighton – Coventry 3:1
Huddersfield – Manchester United 0:2
Rochdale – Tottenham 2:2 – újrajátszás
Wigan – Manchester City 1:0

A negyeddöntő párosítása

Sheffield Wednesday/Swansea – Rochdale/Tottenham
Manchester United – Brighton
Leicester City – Chelsea
Wigan – Southampton