Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légióssors: Újabb országban próbálja ki magát a kapus

Újabb magyarja van az FC Köbenhavn-nak. A dán együttes Robin Olsen sérülése miatt fél évre igazolta le Köteles Lászlót.

voetbalkrant.com-kép-köteles

Rabóczki Balázs nyomdokaiba lépett a Genktől távozó Köteles László, miután megállapodott az Európa-ligától búcsúzó Köbenhavn vezetőségével. A gyors megegyezésre azért volt szükség, mert múlt csütörtökön megsérült a dánok elsőszámú kapusa, Robin Olsen, és csak két cerberusa maradt Stale Solbakken együttesében. A 36 esztendős Stephan Andersen, illetve a 38 éves Kim Christensen. Emiatt pedig szerettek volna egy fiatalabb, de nemzetközi tapasztalattal felvértezett kapust, így esett a választás a magyar cerberusra, aki az elmúlt félévet a Waasland-Beverennél töltötte. „Robin sérülése után muszáj volt keresnünk valakit, így esett a választásunk a Bajnokok Ligája- és Európa-liga-tapasztalattal bíró Köteles Lászlóra. Nagyon bízunk a kapusainkban, de nem kockáztathattuk meg, hogy egy újabb sérülés esetén bajba kerüljünk” – fogalmazott az FCK trénere.

Köteles 2009-ben szerződött a Genkhez, amellyel 2011-ben bajnokságot és szuperkupát, 2013-ban Belga-kupát nyert, sokáig csapatkapitánya is volt a kék-fehéreknek, amelynek színeiben 191 mérkőzésen szerepelt.

Legutóbb magyar kapusa Rabóczki Balázs személyében volt az oroszlánoknak, a kapusiskolát működtető korábbi válogatott labdarúgó 2003 és 2005 között negyvenegy meccsen védett a Köbenhavn-ban.

~GS~