Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: tegnap este örökre elvesztették D. Suárezt?

Tegnap este egy félhivatalosnak számító meccsen lépett pályára az FC Barcelona. Ernesto Valverde együttese meglehetősen tartalékosan hódította el a Katalán Szuperkupát az Espanyol ellenében. Azonban az örömbe becsúszott egy kis szomorúság is.

denissuárezmessi001

Denis Suárez az ősszel fontosabb kiegészítő-embernek számított, ám a mostani naptári évben már csak kétszer lépett pályára. Állítólag edzésmunkájával nincs gond, a hozzáállása is példaértékű, ám mellőzésének eddig pénzügyi háttere volt.

Korábbi információk szerint a Barcának minden tízedik pályára lépése után 800 ezer eurót kell fizetnie Suárezért a Manchester City számlájára. Eddig ez volt a legnagyobb probléma.

Tegnap este azonban azt hihettük, hogy végre megkapja a lehetőséget Suárez a bizonyításra. Azonban a szuperkupa meccs első félidejében elhagyni kényszerült a pályát, izom sérülése miatt. Pontosabb diagnózis egyelőre nincs, de ha „csak” pár hetes sérülésről van szó, már az is könnyen a 24 éves középpályás barcelonai pályafutásának végét is jelentheti. Egyszerűen nem lesz lehetősége már arra a szezon hátralévő részében, hogy legalább a padra „bejátssza” magát. Még egy sérült Iniesta esetében sem…

Állítólag az egyszeres spanyol válogatott játékosnak mégsem kell aggódnia a jövője miatt, lévén a hírek szerint a Napoli továbbra is élénken érdeklődik iránta. Sőt, egyenesen Maurizio Sarri vezetőedző volt az, aki már tavaly nyáron is sokat tett a szerződtetéséért.

Balogh József