Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bl: „Nehéz tetemes előnyben…”

Hiába nyert magabiztosan az odavágón a Manchester City a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a visszavágón a Basel jószerével kétszer találta el a kaput, amivel le is győzte az angolokat.

Manchester City v FC Basel - UEFA Champions League Round of 16: Second Leg

Hogy mi lehetett a probléma, azt talán John Stones, a manchesteriek hátvédje fogalmazta meg legjobban. A bekk szerint az első mérkőzésen elért jelentős különbségű győzelem kicsit elaltatta a társaságot. „Mindig nehéz akkor játszani, ha az első mérkőzésen nagy különbségű győzelmet aratsz. Nem akartunk elbizakodottan pályára lépni, azt gondolva, ezt már lezártuk. Kíméletlen verseny, tavaly óta tudjuk. Szerettük volna végig kézben tartani a vezetés után a meccset, de két gólt ajándékoztunk a svájciaknak. Rengeteget hibáztunk, sok volt a laza passz, ami a győzelmünkbe került. Kontrákra rendezkedtek be, mi pedig hagytuk kibontakozni ezeket, most a fő, hogy pozitívan álljunk a folytatás elé, minden meccsen maximumra kell törekednünk, hogy megverjük ellenfelünket. Megkaptuk a fejmosást az öltözőben, úgyhogy a jövőben jobban figyelünk, és meglátjuk hogyan alakul a sorsolás.”

A továbbjutás megvan, ellenben a második meccsen mutatott játék Josep Guardiolának sem tetszett. A katalán szakember szerint tanulni kell ebből, az viszont örömmel tölti el, hogy ott vannak a negyeddöntőben. „Holnap örömmel tekintünk vissza a mai estére, hiszen először léptünk túl a nyolcaddöntőn. A második félidőben elfelejtettünk támadni, ehhez viszont sok passzra lenne szükség, ami ezen az estén nem nagyon jött össze. Nem könnyű 4-0 után játszani, az öltözőben is beszéltünk erről, de 1-0 után és 1-1 után sem tudtunk újítani.”

A tréner két játékost külön kiemelt. Phil Fodent és Gabriel Jesust is dicsérte Guardiola a lefújás után. „[Foden] jó volt a második félidőben, Leroy-jal [Sané] ő volt az egyetlen, aki agresszívan próbálkozott, nem számít, hogy veszített labdát. Gabriel esetében fontos volt, hogy kilencven percet tudott pályán tölteni, ha sokat játszik, vissza tudja szerezni a ritmust. Bizalomra van szüksége.”

Természetesen már téma a negyeddöntő sorsolása is, ami már egy fokkal nehezebb feladat lesz. „A különbség itt már látható. Ezen a szinten már csak olyan csapatok vannak, akik kemények, és igényes focit játszanak. Megpróbálunk felkészülni, és visszatérni a közelmúltbeli önmagunkhoz.”

FC Basel v Manchester City - UEFA Champions League Round of 16: First Leg

Érthetően boldogok voltak a svájciak, hiszen ahogyan Fabian Frei fogalmazott, nem mindennap győzik le a Manchester Cityt. Raphaël Wicky, a svájciak mestere még öregkorában is emlegetni fogja a szerda esti sikert. „Mindig volt helyünk, de sokszor kicsit határozatlanok voltunk, ám ezt a győzelmet senki sem veheti el tőlünk. Amikor gyerekeim lesznek, elmondhatom nekik. Büszkék lehetünk mai teljesítményünkre. Remélem ez a győzelem, és játék további önbizalmat ad az előttünk álló feladatokhoz.”

2542920_w1

Mohamed Elyonoussi góllal és gólpasszal tette emlékezetessé a szerda estéjét. „Mindenki tudja, a City sokat birtokolja a labdát, főleg otthon. A célunk az volt, hogy élvezzük a játékot, illetve a saját taktikánkat játsszuk. Próbáljunk helyzeteket kialakítani. Ha nyugodtak voltunk, akkor megvoltak a lehetőségek, ráadásul gólt is szereztünk. Ki kell használnod a helyzeteket, amik adódnak, időnként pedig jól is kell játszanod. Örülünk a győzelemnek, de nem vagyunk elégedettek a kiesés miatt, összességében azonban büszkék lehetünk erre a pillanatra. Magamról csak annyit, igyekszem segíteni a csapatnak, ma jól játszottam, így boldog vagyok. A szurkolóink megint fantasztikusak voltak, bárhová megyünk, mindig úgy érezzük, mintha otthon játszanánk. Ez a csodálatos tömeg mindig mögöttünk áll.”

~GS~