Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az első félidőben nem ment, mégis simán nyert a Roma – videóval

A Roma azon kevés csapatok közé tartozik, amelyik pályára lépett a múlt hétvégén. A Napoli elleni rangadót végül hatalmas meglepetésre 4-2-re megnyerték a farkasok, ezzel megszakítva a kék veretlenségi szériáját. A jövő héten a Shakhtar Donetsk ellen is megmérkőznek, így elképzelhető, hogy a Torino ellen pihentet néhány játékost Di Francesco.

NévtelenManolast mindenki csak tisztes távolságból figyelte (Fotó: twitter.com)

1. félidő: A Roma kezdte jobban a találkozót, legtöbbször Ündert futtatták meg csapattársai. Az első negyedórában nem alakultak ki lehetőségek, hiába kapott mindkét csapat jó helyről szabadrúgást. A Torino leginkább hosszú indításokkal, beadásokkal hozta rá a frászt a magabiztos Alissonra. A mérkőzés első nagy lehetőségét Falque lövése hozta a 40. percben, ám Alisson hatalmas bravúrral hárítani tudott. Acquah is többször megtornáztatta a farkasok hálóőrét, de ő állta a sarat.

2. félidő: A második félidő elején egymásnak estek a felek. Hiába játszott passzívan a hazai gárda, mégis ők szerezték meg a vezetést az 56. percben. Egy szöglet és egy óriási védelmi hiba kellett hozzá, no meg persze Florenzi beadása és Manolas erős fejese (1-0). A találatot követően megélénkültek a farkasok és igyekeztek újra gólt szerezni. A 70. minutumban egy gyönyörű kényszerítő után Florenzi durranthatott, ám lövése centikkel fölé ment. A 73. percben újra megtörtek a vendégek, újra betalált a Roma. Egy szabadrúgás után ugyan kifejelték a labdát a torinóiak, de Nainggolan visszatett azt egyenesen De Rossi lábára (2-0). Az utolsó pillanatokra teljesen kipukkadt a Torino. A 93. percben megadta a kegyelemdöfést a Roma. Egy villámgyors kontra végén Nainggolan passzolt Pellegrininek, aki simán elgurított a kapus mellett (3-0). Több gól nem esett a találkozón, a farkasok magabiztosan nyertek, annak ellenére, hogy az első félidőben szörnyen játszottak. 

AS Roma – Torino 3-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico; Vezette: Fabio Maresca
Gólszerzők: Manolas (56.), De Rossi (73.), Pellegrini (93.)  – ill. –
Sárga: De Rossi (8.) – ill. – Ansaldi (36.)
Kiállítás: – ill. –

AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov –Nainggolan, De Rossi (Pellegrini 84.), Strootman (Gonalons 89.) – Ünder (Gerson 76.), Schick, El Shaarawy. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Torino: Sirigu – Ansaldi, Moretti, N’Koulou, Silvestri (Barreca 71.) – Baselli, Rincón, Acquah (Edera 80.) – Berenguer, Belotti, Falque (Niang 68.). Vezetőedző: Walter Mazzarri

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/TqnEOJYRj_Y

Mihók Richárd