Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: „Kevés Messi 700 milliós záradéka”

Az FC Barcelona egyik vezetője szerint komoly gondot okozhat az, hogy néhány klubot továbbra sem riasztott el Lionel Messi legutóbbi szerződésében rögzített kivásárlási ára, így érdemes lenne azt felülvizsgálni.

messiVSgirona001

Lionel Messi időről időre biztosítja szeretet klubját a hűségéről, azonban Neymar tavalyi 222 millió eurós „árulását” követően érthető, ha a Barcanál aggódnak a pénzes érdeklődők miatt.

Az ötszörös aranylabdás Messi tavaly novemberben hosszabbított utoljára szerződést a katalán sztárcsapattal. Ennek részeként 2021-ig maradhat a klub alkalmazásában, illetve ha valaki letesz érte az asztalra 700 millió eurót, az máris viheti.

Ugyan egyelőre ez még elképzelhetetlen méretű összeg lenne, a Barcelona pénzügyi igazgatója, Pancho Schroder már igyekszik komolyan venni a fenyegetést az egyre csak elharapódzó transzferpiacon:

„Messi 700 milliós záradéka nem elég ahhoz, hogy megakadályozza rivális klubok próbálkozásait. Lenne olyan záradék, amely szerintünk elég lehet. De miután ezt egy éve is elmondtam Neymar záradékáról, mégsem tudtuk nyáron megtartani őt. Nehéz megjósolni a jövőt, nincs kristálygömböm, és napjainkban a piac kissé őrült.”

– elmélkedett a pénzügyi szakember.

Balogh József