Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel hangolt a Barca ellen a címvédő Chelsea! – videóval

Az angol élvonalbeli (Premier League) hétvégi 30. fordulójában a címvédő Chelsea mérkőzése zárta a szombati játéknapot. Antonio Conte együttese a Crystal Palace együttesét fogadta a Stamford Bridgen.

2018-03-10T180202Z_1740803172_RC1DF038E3F0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-CHE-CRYA címvédő londoni kékek nem a legjobb formájukban várhatták a sasok elleni összecsapást, de ez a vendégekre is igaz. Conte tanítványai három tétmérkőzés óta nem tudtak győzni, míg a vendégek hat mérkőzésen nem győztek ebből négy alkalommal vereséget szenvedtek a PL-ben. Mint, ahogy az várható volt a mérkőzés esélyese a Chelsea fogja uralni a mérkőzés, mivel szerdán sorsdöntő Bajnokok Ligája nyolcaddöntőt játszanak a Barcelona otthonában. Az első lehetőség a hazai együttes előtt adódott a 10. minutumban, Zappacosta lövését a vendégek védői blokkolni tudták. Ezt követően a 11. perben a címvédő előtt újabb gólszerzési lehetőség adódott, miután Willian lerázta védőjét és kapura tüzelt, Hennessey-nek a lövés nem okozott komolyabb gondot és könnyedén hárította. A találkozó 17. percében a nagy kedvvel játszó Willian újabb lehetőséget szalasztott el a vezetés megszerzésére, a végállomás ezúttal is a vendégek hálóőre volt. A 25. percben Willian szólóját követően megszerezte a vezetést miután megpattanó lövése utat talált a vendégek hálójába. A bekapott gólra nem tudott reagálni Hodgson együttese és a 32. percben már kétgólos hátrányban találta magát a Palace, miután Kelly és Hennessey szerencsétlen megmozdulását követően az egykori liverpooli védőről pattant a hálóba a játékszer. Az első félidő véghajrájában Oliver Giroud találta magát ziccerben a labda át is jutott a kapuson, de az utolsó pillanatban elképesztő mentést mutatott be a gólvonalon Tomkins.

5568

A második játékrész elején a vendégek óriási szépítési lehetőséget puskáztak el, miután a vendégek támadója került ziccerbe Zappacosta labdavesztését követően, Sorloth azonban a kapufát találta telibe, ezzel továbbra is várnia kell első angliai találatára. Az 51. percben egy gyors kontrát vezethettek a hazaiak Willian és Hazard összjátékát követően a brazil lövésénél a sasok védelme mentett óriásit az utolsó pillanatban. Négy perccel később ismét a hazaiak szerezhettek újabb gólt, Hazard helyzeténél Hennessey nagy bravúrral mentette meg az újabb kapott góltól csapatát. Az 58. percben egy pontrúgást követően a hazaiak volt játékosa Van Aanholt tüzelt kapura, Courtois azonban könnyedén hárította a holland játékos kísérletét. Egy órányi játékot követően Willian szabadrúgás okozott komoly veszélyt a Palace kapuja előtt, Hennessey ezúttal is bravúrral tolta ki a brazil bombáját a jobb alsóból. A mérkőzés 67. percében Oliver Giroud lövése a jobb kapufán csattant, az ismétlésnél pedig a francia támadó jócskán mellé durrantott. Conte együttes próbálta minnél hamarabb lezárni a mérkőzést, ugyanis szerdán egy barcelonai kirándulás vár a londoni kékekre. A mérkőzés hajrájában a vendégek nyomás alatt tartották a hazaiak kapuját, aminek meg is lett az eredménye a 90. percben a londoni kékek korábbi játékosa szépített miután Courtois lábai között a hálóba jutatta a sasok szépítő gólját, de ez már későnek bizonyult ugyanis a címvédő behúzta a találkozót és három nyeretlen mérkőzést követően győztek ismét Conte tanítványai.

Chelsea – Crystal Palace 2-1 (2-0)
Helyszín: Stamford Bridge, London, Vezette: Taylor
Gólszerzők: Willian (25.), Kelly (32., öngól) ill. Van Aanholt (90.)
Sárga lapok: Morata (86.) ill. Van Aanholt (60.), Tomkins (86.)
Kiállítás:

Chelsea: Courtois – Cahill, Christensen, Azpilicueta – Alonso, Kanté, Fabregas, Zappacosta – Hazard (Bakayoko 88.), Willian – Giroud (Morata 72.). Vezetőedző: Conte

Crystal Palace: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, Van Aanholt – Townsend (Lee Chung-Yong 81.), Milivojevic, McArthur, Schlupp (Riedewald 75.) – Sorloth, Benteke (Zaha 46.). Vezetőedző: Hodgson

https://www.youtube.com/watch?v=NNnbWV30-B0

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor