Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatalmas lejtmenetben a horvát egyeduralkodó Dinamo Zagreb

Tavaly szakadt meg Horvátországban a rekordbajnok Dinamo Zagreb nagy sorozata, avagy zsinórban tizenegy bajnoki cím után a Rijeka került a trónra. Az egyeduralom megszűnését azonban még ne lebegtessük a levegőben, ugyanis a fővárosi alakulat jelen pillanatban is vezeti a tabellát. Viszont elnézve a tavaszi formát, elképzelhető, hogy ez nem lesz végig így… 

thumb2-4k-fc-dinamo-zagreb-grunge-hnl-art

Az őszt 15 győzelemmel és 5 döntetlennel, vagyis veretlenül záró Dinamo Zagreb nem tudta átmenteni jó formáját a tavaszra, mely Mario Cvitanovic állásába került. A legutóbbi öt meccséből hármat elveszítő csapat új vezetőedzője az a Nikola Jurcevic lett, aki legutóbb a West Hamnél segítette Slaven Bilic vezetőedző munkáját.

Az örök rivális Hajduk Split ellen hazai pályán 1:0-ra elveszített rangadó fájó volt a szurkolók számára, de “csak” egy vereséget jelentett statisztikai szempontból. Eztán sikerült 1:0-ra felülmúlni a Slaven Belupo legjobbjait, ám a mutatott játék elgondolkodtató volt. Legutóbbi két bajnokiján egyaránt 4:1-re kapott ki a Dinamo Zagreb, előbb a címvédő és jelenlegi harmadik Rijeka rúgott nagyot a listavezetőbe, majd hétvégén az alsóházban tanyázó Lokomotiv Zagreb gálázott városi riválisával szemben.

Az ősszel kiharcolt előnyből még van, ám további botladozás esetén még érheti meglepetés a rekordbajnokot, mely egyértelműen gödörben van. A Hajduk Split a hétvégén és egy hete is nyerni tudott. Hétvégén az Istra 1961 ellen 3:2-re megnyert meccsen Gyurcsó Ádám kezdte a gólgyártást. A télen igazolt magyar válogatott középpályásnak ez volt a második találata.

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 12. 163420