Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha, avagy nem az ellenfeleit nullázza mostanság Dárdai csapata…

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC stabil védekezésének köszönhetően a Bundesliga élcsapatait is sokszor képes megizzasztani akár hazai pályán, akár idegenben is. Ebbe a kategóriába beletartozik a listavezető Bayern München is, hiszen az aktuális idényben egyik bajnoki mérkőzésen sem tudták legyőzni a bajorok a berlini alakulatot. Összességében tehát nagyon-nagyon ritka az olyan találkozó, melyen a Hertha-ra bármelyik klub megsemmisítő vereséget tudna mérni. Az utóbbi összecsapásokra teljesen igaz az előbbi kijelentés, viszont Dárdai csapata magát is eléggé lenullázta a gólok tekintetében mostanság, melyre a magyar tréner nyilatkozatában ki is tért, ami IDE kattintva elérhető….

2178649-45530390-2560-1440

Nyilván Dárdai Pál és maga a Hertha BSC vezetősége is tisztában van azzal, hogy a keret minősége, illetve a klub anyagi helyzetéből kifolyólag reálisan milyen eredményeket, elvárásokat tűzhet ki célul az aktuális szezon előtt, netán közben az adott formából adódóan. Az elmúlt években a Hertha kétszer is kiesett a Bundesligából, igaz röpke egy szezont követően vissza is tudott jutni a berlini alakulat az élvonalba. Dárdai Pál éppen egy nehéz helyzetben lévő csapatot vett át annak idején, amelyet kemény munkával végül bent tartott a Bundesligában.

Dárdai Pál irányítása alatt összességében tehát egyik szezonban sem kellett igazán félnie attól a Hertha BSC vezetőségének, no meg természetesen a szurkolóinak sem, hogy a klub ki fog esni a Bundesligából. A magyar tréner nagyon megszilárdította a berlini gárda védekezését, s olykor-olykor akár nagyon szép játékra is képes Dárdai csapata. Igen ám, de a Hertha legnagyobb fegyvere, azaz a hatékony védekezés az olyan együttesek ellen, amelyek szintén egy picivel komolyabb hangsúlyt fektetnek a hátsó alakzat stabilitására vagy éppen a labdatartásra, már inkább nagy hátrány ez a szisztéma. 

Az elmúlt négy bajnoki mérkőzésén egy gólt sem tudott szerezni a Hertha BSC, igaz a Bayern München, de még a Schalke elleni összecsapásoktól el lehet tekinteni. Viszont a Mainz és a Freiburg ellen értékes pontokat hullajtott el a csapat, a Hertha hazai pályán 2-0-ra kapott ki az előbb említett csapattal szemben, míg utóbbival 0-0-ás döntetlen játszott. Ezzel tehát nagyon fontos 5 pontot bukott el Dárdai Pál csapata, ráadásul a Freiburg ellen esélyes, hogy egy korai gól is elég lett volna a maximális pontszám begyűjtéséhez (az esélyes szó azért lett oda írva, mert nem tudni, a bekapott gólra hogyan reagált volna az ellenfél – a szerk…). 

A Hertha BSC az elmúlt években Dárdai Pál irányításával megmutatta, hogy akár az élmezőnybe is oda-oda tud érni, viszont idővel megmutatkozik, mennyire szűk a keret, ráadásul még jó néhány sérülés hullám is tovább szokta nehezíteni a klub helyzetét. A Hertha tehát egy stabil középcsapatnak mondható, s szinte elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben kiesési gondjai lennének a fővárosi alakulatnak… 

Szerző: Németh Boldizsár