Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újoncok a brazil válogatott keretében

A brazil labdarúgó-válogatott márciusban két barátságos mérkőzésen is pályára lép Európában. A két találkozóra a mai napon hirdette ki Tite szövetségi kapitány a 23 fős keretét.

selecao

Kisebb meglepetésre Tite néhány új arcot is bejelentett, akik pályára léphetnek márciusban Oroszország és Németország ellen. A keretbe először kapott meghívást a Besiktas 24 esztendős középpályása, Anderson Talisca, a Real Sociedad 26 esztendős csatára Willian Jose, valamint a Valencia 28 éves kapusa, Neto is.

Az újoncok mellett néhány visszatérője is akad a brazil keretnek. Fagner, Filipe Luis, Rodrigo Caio, Pedro Geromel és Fred is újra hazáját képviselheti. Sérülése miatt természetesen Neymar nem kapott meghívót. Rajta kívül még Alex Sandro is kimaradt a keretből és az a Naldo is, aki idén kiváló szezont fut a Schalke együttesével.

A brazil válogatott 23 fős kerete az Oroszország (03.23) és Németország (03.27) elleni meccsekre.

Kapusok: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Neto (Valencia).

Védők: Pedro Geromel (Gremio), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter Milan), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Thiago Silva (PSG), Dani Alves (PSG), Filipe Luis (Atletico Madrid), Marcelo (Real Madrid), Fagner (Corinthians)

Középpályások: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Fred (Shakhtar), Paulinho (Barcelona), Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Anderson Talisca (Besiktas), Willian (Chelsea).

Csatárok: Douglas Costa (Juventus), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Taison (Shakhtar), Willian Jose (Real Sociedad)

A világbajnokságon a brazilok először június 17-én Svájc ellen lépnek pályára, majd ezt követően Costa Rica és Szerbia legjobbjaival csapnak majd össze.