Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: nem bírt a Honvéd a tartalékos Lokival

A Magyar Kupa negyeddöntős szakaszának legrangosabb párosítása talán a Honvéd és a Debrecen csatája volt, ennek ellenére gólt nem láthattunk, és különösebben szórakoztató játékról sem beszélhettünk.

honvéddvsc

(Fotó: MTI)

A hétvégi Újpest elleni bajnokihoz képest teljesen kicserélődött a Debrecen kezdőtizenegye, egyedül Kinyik maradt hírmondónak abból a csapatból, Herczeg András igazán fiatalos csapattal állt ki a mérkőzésre, Supka Attila ellenben nem sokat változtatott alapcsapatán.

Az első negyedórában nem sok minden történt: a Honvéd volt kezdeményezőbb, de nem túl veszélyes, a debreceniek pedig elképzelés nélkül ívelgettek Tabakovic felé. A 19. percben azonban jött egy váratlan hiba a vendégeknél, a sérült Ferenczi János helyén játszó Barna adta el a labdát saját térfelén, amivel Lanzafame iramodott meg, Kosicky kapus pedig már csak szabálytalanul tudott közbelépni. Eppel azonban megmentette a vendégeket, borzalmasan végezte el a tizenegyest a válogatott támadó, jócskán mellélőtt ugyanis. (Emlékezhetünk, a Ferencváros elleni bajnokin fordított volt a helyzet: akkor Eppel harcolta ki a büntetőt és az olasz rontott.) A 24. percben egy gól is összejött a kispestieknek, melyet azonban les miatt tévesen érvénytelenített Pintér Csaba: Lanzafame bombája után Eppel vágta be egyébként a kipattanót. A játékvezetőnek emellett is volt néhány döntése, mellyel borzolta a kispesti szurkolók, és persze Lanzafame kedélyeit, az első félidő második fele ezekről szólt inkább, mintsem a futballról.

A második félidő első említésre méltó történéseként a 49. percben Tonci Kukoc számára alakított ki helyzetet Lanzafame, a horvát azonban bal külsővel csúnyán fölé lőtt. A mérkőzés előrehaladtával a hajdúságiak is többet jöttek előre, valamint csereként beállt néhány alapember is, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak igazán veszélyben. A hosszabbításban adódott még egy valamirevaló helyzet a kispestiek előtt, Lanzafame beadását Holender bólintotta meg hét méterről, Kosicky védett azonban. Gólt tehát nem esett, a döntés a két hét múlva esedékes debreceni visszavágóra marad.

Bp. Honvéd – DVSC 0-0 (0-0)
Helyszín: Bozsik József Stadion; Vezette: Pintér Csaba
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok: Lanzafame (30.,) Bobál D. (89.) ill. Csősz (70.)
Kiállítás: – ill. –

Bp Honvéd: Horváth A. – Bobál D., Lovric, Baráth B. – Ikenne-King (Holender 66.), Heffler T., Nagy G., Gazdag, Kukoc (Danilo 58.) – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Supka Attila

DVSC: Kosicky – Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna – Bereczki (Varga K. 68.), Jovanovic, Filip, Csősz (Bódi 73.), Nagy K. – Tabakovic (Mészáros 78.). Vezetőedző: Herczeg András

Lasányi Csaba