Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megműtötték a Dortmund középpályását

Kihagyni kényszerül a szezon hátralévő részét Sebastian Rode, a Borussia Dortmund középpályása, akit a szerdai nap folyamán műtöttek meg. A hírt maga a játékos tette közzé saját twitter oldalán.

Kirchberg Oesterreich 14 07 2016 Trainingslager Testspiel Borussia Dortmund FC St Pauli 3 2

Idén már semmi estre sem fog pályára lépni Rode.

Rode még 2016 nyarán csatlakozott a Dortmundhoz a Bayern-től 12 millió euróért. Első szezonjában 21 mérkőzésen pályára is léphetett, viszont idén eddig csak a nyáron megrendezésre került szuperkupa összecsapáson kapott szerepet.

A 27 esztendős középpályásnak augusztus óta tartós ágyék problémái vannak, ami miatt szerdán műtötték meg. A játékos maga döntött úgy, hogy kés alá fekszik.

„Minden konzervatív kezelésben csalódtam. Meghoztam a döntést, hogy műtétre megyek, amely miatt idő előtt befejeződött a teljes szezon számomra.”

Rode a bejegyzésében még hozzátette, hogy nem adja fel, továbbra is optimista marad és nagyon keményen fog dolgozni a visszatérésén. Valamint nagyon szorít csapattársainak, hogy az Európa ligában továbbmenjenek a Salzburg ellenében (a párharc első meccsét az osztrákok nyerték 2:1-re Dortmundban – a szerk.).

Báló Bence