Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: “Nem kérdés, a korosztályában ő a legjobb!”

A Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino szerint amellett, hogy van egy Harry Kane-jük, a világ legjobb 21 éven aluli játékosa is náluk játszik.

(Kép: goal.com)

“Amikor Dele Allit kellene összehasonlítani a hasonló korú játékosokkal világszerte, egyértelmű, hogy őt kellene az első helyre tenni!” –  Idézik az angol lapok Pochettino szavait az áprilisban 22. születésnapját ünneplő Alli kapcsán.

“Nem értem a vele kapcsolatos kritikákat, hiszen az ő korában nagyszerű formában van, ráadásul vagy gólokat szerez, vagy előkészít. Mondjon valaki egy 21 éves játékost, aki olyan dolgokra képes, mint ő?! Hasonló kvalitású futballistát lehet hogy találnánk, és az is igaz, hogy talán elfogult vagyok, hiszen ő az én játékosom, viszont nem kérdés, hogy számomra ő a legjobb/ Hihetetlen képességű futballista!” – Folytatta a Spurs trénere, hozzátéve még, hogy természetesen egyre többet várnak majd el Allitól, a kritikákat viszont bízzák rá, hiszen lehet hogy csak egy egyszerű edző, de a Tottenham játékosaival szemben senki nem kritikusabb nála, igaz ez Dele Allira nézve is.

Allit egyébként az elmúlt két idényben rendre jelölték a Premier League Év-fiatal-játékosa’ díjra, és az idei szezonban sem fut éppen túlságosan gyenge formát, hiszen a bajnokságban van 6 gólja, valamint adott 9 gólpasszt is (Ennyit egy Spurs játékos sem jegyez a PL-ben – a szerk.).