Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos Roma-győzelem Crotonéban – videóval

A hétközi BL-siker után alighanem megduplázott önbizalommal utazott Crotonéba a Roma együttese, ahol kőkeménynek ígérkező párharc várt a fővárosiakra a kieső helyen álló hazaiak ellen.

155537279-22037984-50f4-4675-9d6d-96a71552def7

(forrás: tuttosport.com)

A bajnokság talán két legszeszélyesebb csapata találkozott Torinóban, ahol az utóbbi három bajnokijukat elveszítő “bikáknak” a Davide Astori halála után még mindig sokkhatás alatt lévő Fiorentina ellen kellett volna javítaniuk. Az első félidő gólt ugyan nem, de érdekes jelenetet annál többet hozott. A játékvezető két büntetőt is ítélt a vendégek részére: az elsőt a videóbíró segítségével visszavonta, a másodikat pedig Sirigu kapus remekül hárította. A tizenegyest elhibázó Veretout a második játékrészben akcióból javított, amit Belotti – láthatóan begyakorolt góljával – a Torino ideiglenesen egalizált, de a Fiorentina javára megítélt harmadik büntető már nem maradt ki, a liláknak sorozatban harmadik mérkőzésüket sikerült győzelemmel zárniuk.

Torino-Fiorentina 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Belotti (86.), ill. Veretout (59.), Thereau (90+4., 11-esből)

*     *     *

Soccer: Serie A; Crotone-Roma

(forrás: ansa.it)

Eusebio Di Francesco számára alighanem intő példaként szolgált a tegnap esti Spal-Juventus mérkőzés, ahol a torinóiak meglehetősen laza tempóban kezdték a mérkőzést a kiesés ellen küzdő hazaiak ellen, így végül két értékes pontot hagytak Ferrarában. A Roma “mindössze” a BL-helyezést érő pozíciók egyikéért van csatában, viszont a Spalhoz hasonlóan a Crotonénak is minden pontra szüksége van a bentmaradás kiharcolásának érdekében. Ennek megfelelően rendkívül kiélezett első játékrészt láthattak a nézők, a hazaiak egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, El Sharawy góljával mégis a “farkasok” vonulhattak előnyben a pihenőre: az olasz szélső Kolarov remek passzából lőtt pár lépésről a kapuba.

A Crotone a második játékrészben is bátran próbálkozott, de Radja Nainggolan negyedórával a vége előtt szerzett gólja végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. A Roma győzelmével megerősítette harmadik helyét a tabellán, míg a Crotone továbbra is a kiesést jelentő 18. pozíciót foglalja el.

Crotone-Roma 0-2 (0-1)
Helyszín: Stadio Ezio Scida; Vezette: Banti
Gólszerzők: El Shaarawy (39.), Nainggolan (75.)
Sárga lapok: – ill. –

Crotone: Cordaz – Faraoni, Ceccherini, Capuano, Martella – Stoian (Simy 71.), Mandragora, Benali – Ricci, Trotta, Nalini (Barberis 22., Crociata 77.). Vezetőedző: Walter Zenga

Roma: Alisson – Bruno Peres, Fazio, Juan Jesús, Kolarov – Nainggolan, Gonalons, Pellegrini (Strootman 66.) – Gerson (Florenzi 71.), Dzeko, El Shaarawy (Ünder 83.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

A mérkőzés góljai:


(zp)