Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: komoly büntetést kapott a PSG!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Paris Saint-Germain csapatát a Real Madrid elleni BL-mérkőzésén történt mulasztásokért és szurkolói rendbontásért.

DXpD0V8XcAAMfOC

Forrás: Twitter

A PSG a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Real Madridot fogadta a Parc des Princes stadionban Párizsban. A szurkoló a meccs előtt és közben is látványos pirotechnikával készültek, de maga a klub is több ponton mulasztott a beengedésnél, ami miatt az UEFA büntetést szabott ki a francia klubra.

A PSG következő hazai, az UEFA szervezése alá tartozó meccsén bezárják a stadion északi kanyarját. Emellett a a szövetség 43 ezer eurós pénzbüntetéssel is sújtotta a párizsi klubot.

A PSG mellett egy másik francia klubot, az Olimpique Marseille-t is megbüntette a UEFA. A klub szurkolói az Athletic Bilbao elleni Európa-liga mérkőzésen használtak pirotechnikai eszközöket használtak és tömegverekedést provokáltak, amiben a hírek szerint két rendezőt megkéseltek. A büntetésük pedig az lett, hogy az UEFA által szervezett következő két idegenbeli mérkőzésére nem adhat el jegyet a szurkolóinak. A második meccsre szóló jegyeladási tiltást két évre felfüggesztették.