Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: 12 gólpassz a Bundesliga-ban nem elég a világbajnoki részvételhez

A mai napon a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw több játékosról is beszélt, akiket nem hívott be a spanyolok és brazilok elleni világbajnoki felkészülési találkozókra. Köztük volt az a Philipp Max, aki biztos nem lesz ott a nyári oroszországi labdarúgó Vb-n sem, viszont olyan szezont produkál idén a Bundesliga-ban, amilyet az elmúlt 25 évben senki…

max

Max-nek idén rendkívül pontos beadásai vannak. (kép: bild.de)

A 24 esztendős balhátvéd az Augsburg színeiben idén kiváló szezont fut az egész csapatával együtt. A kis bajor klubot sokan a kieső helyek egyikére várták, ugyanakkor az együttes ezt abszolút megcáfolja, hiszen jelenleg a Bundesliga 10. helyén áll 35 ponttal. Ennek a jó szereplésnek egyik meghatározó szereplője Philipp Max és hogy miért is, azt a következőkben kifejtjük.

A csapat eddig a német élvonal 2017/18-as szezonjában 37-szer talált be az ellenfelek kapujába. Ebből a 37 gólból 12-t Max készített elő, ami a megszerzett találatok 35%-át teszi ki. Ez egy rendkívül kimagasló szám, bármelyik bajnokságot is nézzük, s tegyük még azt is hozzá, hogy védőről beszélünk. Max-nak tehát nagyon pontosak a beadásai és a társak is remekül érkeznek rájuk.

Ugyanakkor ez a produktivitás sem győzte meg Joachim Löw-öt, aki egyértelműen kijelentette, hogy Max nem szerepel a tervei között a nyári Világbajnokságra nézve. Pedig a Bundesliga 93-ban bevezetett részletes adatgyűjtése óta, Max az első védő, aki egy szezonban 12 gólpasszig jutott. Korábban Philipp Lahm volt a rekorder 11 assziszttal, aki 2014-ben világbajnoki győzelmet ünnepelhetett Nationalelf-el. Erre az Augsburg védőjének még négy esztendőt biztosan várnia kell.

Báló Bence