Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Löw Schürrle-ről, Götze-ről, Neuerről és Reusról

Németország legjobbjai a holnapi napon 20.45-ös kezdettel csapnak össze a spanyol válogatottal a düsseldorfi ESPRIT arena-ban. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a hazai csapat szövetségi kapitánya kitért a Nationalelf legnagyobb hiányzóira, és fontos információmorzsákat ejtett el azok vb-keretbe való bekerülési esélyeiről.

gotze_reus_schurrle

Joachim Löw először a dortmundi hiányzók helyzetét ecsetelte: “Mario Götze még nem érte el azt a formáját, amit vártunk tőle. Ennek ellenére nem szabad őt leírnunk, ahogy Marco Reust sem, akinek a behívását a hosszú kihagyása után nem kockáztattam meg. André Schürrle az utóbbi időben egyre komolyabb teljesítményt nyújt, ebből lehet rá következtetni, hogy mire képes. Őt is számításba vesszük majd a vb-keret kialakításánál.”

Szóba került az utóbbi időben angol gigászok (Manchester City, Chelsea) érdeklődését is felkeltő Philipp Max is: “Ő egy remek játékos, de nem számolunk vele a világbajnokságon.”

A sort a csapatkapitány Manuel Neuer “értékelése” zárta: “Valószínűleg a szezonban még pályára fog lépni. Az orvosok biztosítottak afelől, hogy minden a legnagyobb rendben van vele kapcsolatban, és jól halad a felépülése. Jelenleg nagyjából 95%-os, de küzd azért, hogy néhány héten belül ismét 100%-os legyen. Meg vagyok győződve róla, hogy velünk fog tartani. Abszolút optimista vagyok.”

Végül mondandóját egy, a játékosainak szánt figyelmeztetéssel zárta: “Ha valaki a felkészülés során nem tud meghatározó szereplővé válni, akkor nehéz lesz őt a vb-re neveznem…”

A német válogatott utazókerete május 15-én kerül majd kihirdetésre Dortmundban.

Írta: Wernigg Márton