Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniesta kimondta, amit egy Barca szurkoló sem akart hallani

A spanyol válogatott világ- és Európa-bajnok középpályása Andrés Iniesta pályafutása legnehezebb döntése előtt áll. Az FC Barcelona csapatkapitánya a Cadena Ser rádióinterjújában őszintén beszélt arról, hogy mi is jár a fejében. 

C2pjl_iWEAENvHS

Noha októberben életre szóló szerződést kötött a klubbal a 33 esztendős csapatkapitány, közel sem biztos, hogy jövőre is gránátvörös-kékbe öltözik. A katalánok saját nevelésű játékosának rögzítve van egy dátum a szerződésében, ameddig minden évben meg kell mondania, hogy a következő szezonban is számíthatnék-e rá vagy sem. Ez a dátum lassan közeleg.

“Sok minden kavarog a fejemben, néhány gondolat erősebb a többinél. Még van néhány hetem dönteni, de ez lesz karrierem egyik legfontosabb elhatározása. Abban a korban vagyok, amikor változnak a dolgok, és új, izgalmas lehetőségek adódnak.” – mondta Iniesta a rádióinterjúban.

Iniesta azt is elmondta, hogy érzése szerint még két szezonon át helye lett volna a Barca kezdőcsapatába, legalábbis így tervezett, ám a sérülései arra sarkallják, hogy tüzetesen átgondolja a folytatást és azt, hogy milyen szinten tud még szerepet vállalni.

Ajánlatokban természetesen nincsen hiány, még Pep Guardiola és a Manchester City nevével is összeboronálták a spanyolt, ám sokkal valószínűbb, hogyha elhagyja Barcelonát, akkor azt egy olyan klub kedvéért fogja megtenni, mely már nem a legmagasabb szintet képviseli. Az USA-ban és Kínában is akadnak olyan klubok, akikkel már szóba hozták az irányítót.