Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Isco? A Real Madrid nem olyan mint a válogatott!”

Zinedine Zidane a Juventus elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatóján nem kerülhette el, hogy a spanyol válogatottal legutóbb remekelő, a Realban viszont mostanában mellőzött Iscoról ne beszéljen…

(Kép: as.com)

“Nem gondolnám, hogy egy játékosom is azt érzi, hogy nem fontos a számomra! Számomra nincsenek meg, hogy kik a cserék és kik a kezdők, hiszen 25 nagyszerű futballistám van, és mindegyikőjüknek lehetőséget szeretnék adni!” – Kezdte Zidane okfejtését. “Vannak időszakok, mikor hol kevesebbet, hol többet lép pályára. Isco ugyan olyan fontos a számunkra, mint bárki más. Vegyük azonban azt is figyelembe, hogy a nemzeti csapattal mennyi időt tölt egy futballista az év során. Átlagban 7 vagy 8 mérkőzést játszanak a válogatottal. A Real Madridban átlagban 60-at… Nagy különbség, akár a formaidőzítés szempontjából is.” – Folytatta a blancók trénere, aki kihangsúlyozta még egyszer, hogy számára minden játékos, így Isco is ugyan olyan fontos: “Bármit is mondanak mások, az én filozófiám nem változik! Azt szeretném, ha minden játékosom érezné, hogy nagyon fontos eleme a csapatnak, nincs ez másképp Iscóval sem!”

A korábbi Aranylabdás klasszis persze nem csupán Iscóról beszélt a sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, hogy mi kell ahhoz, hogy a Real legyőzze a Juvét, a következőképpen válaszolt: ” Megpróbálunk egy jó meccset játszani! Erre képesek is vagyunk! Roppant felkészültnek kell lennünk, ám ezen a téren is úgy érezzük, mindent meg is tettünk ennek érdekében. Ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint a 10 hónappal ezelőtti (A cardiffi Bl-finálé 2017-ben – a zerk.). Azt el kell felejtenünk, és csak is erre a találkozóra kell koncentrálnunk, illetve arra, hogy a lehető legjobb teljesítményünkkel rukkoljunk elő! A Juventus ugyanakkor egy nagyon is komplett csapat, mind támadásban, mind pedig védekezésben. Különben meg, a futballban sosem mehetsz biztosra!”