Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hangulat? Ugyan már!

Összeült az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, amely kiemelten foglalkozott a hétvégi összecsapásokkal, főként a derbivel, ahol igen vastagon fogott a toll.

maxresdefault (5)

Hiába a remek hangulat a szombati Újpest – Ferencváros rangadón, a szövetség nem nézte jó szemmel, hogy jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak a szurkolók, emiatt mindkét klub igen szép summát kénytelen befizetni a szervezet kasszájába. Az Újpest visszaesőként a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói jelnetős pirotechnikai eszköz beviteléért, használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (a rivális szidalmazása), valamint a lefújás után egy szurkoló pályára rohanásáért kétmillió forintos bírságot kapott. A Ferencváros azért fizet másfélmilliót, mert szurkolói jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be a stadionba, majd használták is őket, az Újpest illetve más sportszervezetet szidalmaztak.

19790933_8e6eca734c64780dd4fa31177f17eea2_wm

A többi meccs közül a Haladás és a Loki, a Videoton és a Diósgyőr kapott kisebb szankciót. A vasiak 150 ezer forintos bírságot kaptak szurkolóik más sportszervezet és a játékvezető szidásáért, a DVSC szintén 150 ezer forintot kénytelen befizetni szurkolói más sportszervezet szidalmazása miatt.

A Videoton a PAFC elleni „házirangadón” történt szurkolói kihágások – a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása – okán kénytelen 150 ezer forintot utalni.

A DVTK – Honvéd találkozón a miskolciak szurkolói szidták az ellenfelet, valamint egy tárgyat is a pályára dobtak, s ez is 150 ezer forintot ért meg az MLSZ-nek.