Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Eriksennek tetszik a Barca, de…

Már többször is lehetett arról hallani, hogy az FC Barcelona szemet vetett a Tottenham Hotspur középpályására, Christian Eriksenre. Azonban a dán karmester egyelőre jól érzi magát Londonban, még ha nem is mindennapi csábítást jelent számára a katalánok érdeklődése.

eriksen001

Állítólag a nyáron nagy változások lehetnek a Tottenham keretében. És bizony az a hír járja, hogy a londoniak nem erősödni, hanem gyengülni fognak. Ha Mauricio Pochettino valóban távozik a kispadról, az akár több sztár eligazolását is eredményezheti. Egyelőre azonban az argentin szakember sorsa sem biztos (PSG? Chelsea?), így azt nem jelenthetjük ki, hogy Alderweireld, Alli, Kane és Eriksen marad-e vagy sem.

Szakértők szerint valójában már nem nagy szüksége van a dán válogatott csapatkapitányára a Barcának, ugyanis januárban megszerezték Philippe Coutinhot. A korábbi Liverpool-kedvenc pedig ugyanazt a szerepet tölti be a LaLiga éllovasánál, amelyet Eriksennek szántak volna.

Korábban egyébként Eriksen már kifejezte a szimpátiáját a Barcelonával kapcsolatban, ebből kifolyólag pedig valóban egyszer még megtörténhet a pletykált átigazolás:

„Én még mindig a Tottenhammel kötött szerződésemet töltöm ki. Mindig vannak pletykák a labdarúgókról, és én is egy vagyok közülük. A Barca egy nagy klub, és nem hiszem, hogy sok olyan játékos lenne, aki ne ezt mondaná.”

– tisztelgett a katalán óriás nagysága előtt a transfermarkt.de által 70 millió euróra becsült csillag.

Balogh József