Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: az Újpest lehet a mérleg nyelve – előzetes

Olyan szakaszába érkezett a bajnokság, ahol már egy hiba is sorsokat befolyásolhat.

videoton-ujpest

A Ferencváros elleni döntetlent követően a Videotontól is pontot, pontokat lophat az Újpest, amely így könnyen lehet, a mérleg nyelvét jelentheti. Bár még sok van hátra a szezonból, más szempontból viszont kevés az idő az esetleges hibák kijavítására. Így aztán nem mindegy, milyen eredményt érnek el a bajnoki címre hajtó együttesek szombaton. A listavezető Fradi a Mezőkövesdet, míg a Videoton az Újpestet fogadja. Ha az aktuális formából indulunk ki, a zöld-fehéreknek simán kellene nyernie, míg a felcsúti összecsapás inkább ígér döntetlent, mint valamelyik együttes sikerét, mindazonáltal utóbbi párharc több ízben is sorsdöntőnek bizonyult a korábbi években. 1998-ban éppen a Videoton ellen biztosította be bajnoki címét az Újpest, míg 2006-ban a fehérváriak nyertek, így oda lett a lilák bajnoki aranya, melyet a Pápa ellen nyerő DVSC szerzett meg. És bár a Ferencváros pontokat hagyott egy hete a Szusza stadionban, hazai környezetben a Mezőkövesd elleni bajnokin közelebb kerülhet a hőn áhított harmadik csillaghoz. Ehhez mindössze maguk mögött kell tartani a Vidit.

Ugyanakkor nem zárható ki annak lehetősége sem, hogy a piros-kékek szempontjából alakul kedvezően a forduló, bár erre vajmi kevés esély akad.

Javítana idegenbeli mérlegén a Haladás, hiszen a vasiak ebben a szezonban mindössze négy pontot tudtak összeszedni amint elhagyták hazai pályájukat – legyen az Sopron, vagy Szombathely – most pedig Mezőkövesdre, a Diósgyőrhöz utaznak a zöldek, hogy megszakítsák ezt a pironkodásra okot adó szériát. Ráadásul a kiesés elől menekülnek a szombathelyiek, így duplán fontos lenne begyűjteniük a három pontot, a DVTK stabil középcsapattá nőtte ki magát, amely hat pontra van a kiesőhelyektől, s ötre a dobogótól, így aztán a szezon utolsó kilenc körében bármi megtörténhet.

Masszívan jön felfelé a Paks. A tolnaiak ebben a körben a dobogós helyét visszaszerezni vágyó Debrecent fogadják, nem lesz egyszerű dolga egyik csapatnak sem, hiszen míg a Paks a stabil védekezésből indított kontrákban bízik – többnyire sikerrel – addig a Loki a középpályás letámadással próbál operálni. Viszont a hajdúságiak malmára hajthatja a vizet a hétközi, kupában aratott siker adta önbizalom, végtére is a bajnoki címvédő Honvédot búcsúztatták a piros-fehérek. A paksiaknak ellenben már csak a bajnokságra kell fókuszálniuk, ráadásul ebben a naptári évben még nem szenvedtek vereséget a zöld-fehérek.

A bukdácsoló címvédő a sereghajtót fogadja, s ha nyer, a dobogó sincs messze. Azonban a Balmazújváros van annyira masszív csapat, hogy meglepi a Honvédot. Persze nincs könnyű dolga a hajdúságiaknak, akik négymeccses nyeretlenségi sorozatban vannak, míg a kispestiek kétmeccse tartó veretlenségi szériát futnak, ám míg a fővárosiak simán kiestek a kupából, addig a narancs-feketék magabiztosan abszolválták a Békéscsaba elleni párharcot, így önbizalomtelve várhatják az elődöntőket, és a bajnoki finist is.

Egy éve szinte diadalmenetben masírozott dobogóig a Vasas, ám ebben a szezonban jelentősen visszaesett a piros-kékek teljesítménye, amin most a Puskás AFC ellen javíthat némileg a XIII. kerületi társaság. Abból kiindulva, hogy azonos pontszámmal áll a két együttes, mondhatni rangadót látunk majd szombaton kora este a Szusza stadionban. Ami megy a kupában, az nem megy a bajnokságban a felcsútiak részéről, míg a Vasas kezd magára találni az elmúlt időszakban. A piros-kékek harmadik bajnokijukon sem szenvedtek vereséget ebben a naptári esztendőben, így jó esélyekkel várják a szombati játéknapot.

25. forduló

április 7., szombat
14.30 Ferencváros – Mezőkövesd – tv.: M4 Sport
Groupama Aréna

17.00 Vasas – Puskás AFC
Szusza stadion

17.00 Honvéd – Balmazújváros
Bozsik stadion

17.00 Paks – Debrecen
Paks

17.00 Diósgyőr – Haladás
Mezőkövesd

19.30 Videoton – Újpest – tv.: M4 Sport

~GS~