Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: elmaradt a spanyol csoda, elődöntős a Bayern! – videóval

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Bayern München hazai pályán fogadta a spanyol FC Sevillát, akik meglepetésre készültek a bajorok otthonában is. 

GettyImages-944821056A hazai együttes nagy lendülettel kezdte a találkozót, a mérkőzés első perceiben Lewandowskit vágták fel a spanyol védők a tizenhatos közvetlen közelében, ami már az első percekben komoly lehetőséget kínált a hazaiaknak a gólszerzésre. Az ígéretes helyről elvégzett szabadrúgást James Rodriguez durrantotta a léc fölé. A találkozó ötödik percében Arjen Robben lövése centikkel kerülte el Soria kapujának bal oldalát. Mindössze a hetedik percben jártunk, de már harmadik ígéretes helyzetét puskázta el a bajor együttes, ezúttal Lewandowski fejesét kellett a léc fölé tornáznia vendégek hálóőrének. A vendégek a 11. percben megvillantak és egy remek támadás végén Sarabia kapkodta el lehetőségét és csúnyán a kapu mellé durrantott. Az első negyedóra vége felé közeledve a spanyolok egyre nagyobb ellenállást fejtettek ki a bajorok kapujára ami a 16. percben egy újabb szép támadásban mutatkozott meg, Ben Yedder azonban hosszan tolta meg a labdát és Ulreich zsákmánya lett. A 26. percben Escudero húzódott előre az akció végét azonban egy gyengel lövéssel fejezte be. Tíz perccel az első játékrész vége előtt Hummels próbálkozott meg  egy lövéssel, de próbálkozása a kapu fölé szállt. A 38. percben Ribéry kínálta meg Soriát egy sistergős bombával, a vendégek hálóőre csak kibokszolni tudta a francia lövését. Az első játékrész hajrájában a hazaiak egyre nagyobb fölényben futballoztak, de gólra váltaniuk fölényüket nem sikerült pedig Robert Lewandowksi nagyon közel járt a gólhoz az első játékrész végén, de az egyik védő az utolsó pillanatban eltakarította a játékszert a lengyel gólvágó elől, ez pedig azt jelentette gól nélkül zárult az első játékrész az Allianz Arénában.

GettyImages-944828396Fordulást követően az andalúziai gárda próbálta növelni aktivitását, a játékrész első ziccere azonban a hazaiak előtt adódott, a 49. percben Lewandowski bólintott a kapu mellé közvetlen közelről. Az 53. percben Ribéry ugratta ki Jamest aki egy remek lövéssel kínálta meg Soriát aki bravúros mozdulattal hárította a kolumbiai lövését. A találkozó 59. percében a Sevilla nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, miután egy pontrúgást követően Correa a keresztlécet találta telibe. Ezt követően Banega távoli lövése éppenhogy elsuhant a bal kapufa mellett. A mérkőzés hajrájába fordulva mindkét szakvezető cserékkel próbálta felpörgetni csapata játékát, a 72. percben ismét Robben előtt adódott lehetőség, a holland ezúttal sem tudta gólra váltani lehetőségét és ezúttal sem találta el a kaput lövés. A hajrában a Sevilla megpróbált mindent, de nem sikerült a hálóba találnia Montella tanítványainak. Sőt a hosszabbítás perceiben a játékvezető kiállította Correát, ami végül a Bayern továbbjutását jelentette.

Bayern München – FC Sevilla 0-0
Helyszín: Allianz Arena, München, Vezette: Collum (skót)
Gólszerzők:
Sárga lapok: Mercado (2.), N’Zonzi (11.), Banega (82.)
Kiállítás: Correa (90+3.)

Továbbjutott a BAYERN MÜNCHEN 2-1-es összesítéssel.

Bayern: Ulreich – Rafinha (Süle 87.), Hummels, Boateng, Kimmich – Martínez – Ribéry (Thiago 70.), Rodriguez, Müller, Robben – Lewandowski (Wagner 78.). Vezetőedző: Heyncks

Sevilla: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Banega, N’Zonzi – Correa, Vazquez (Nolito 81.), Sarabia (Sandro Ramírez 71.) – Ben Yedder (Muriel 65.). Vezetőedző: Monetella.

https://www.youtube.com/watch?v=TIuzvoFX6rw

Képek: uefa.com

Ondik Gábor