Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Reakciók a Bayern München háza tájáról

Az UEFA nyoni központjában ma kora délután megtartották a Bajnokok Ligája elődöntőinek a sorsolását. A német Bayern München együttese ebben a kiírásban is megmérkőzik a spanyol Real Madrid-al, hála Andrij Shevchenko remek húzásának. A párharc kapcsán a bajorok részéről többen is kifejtették a véleményüket.

bayreal

A klubelnök Uli Hoeness röviden és tömören fogalmazott.

„Aki megakarja nyerni a Bajnokok Ligáját, annak a legjobbakat is le kell győznie.”

Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója szerint nem a Bayern a favorit.

„Két kiváló mérkőzést várok. Az elmúlt két sorozat győztese ellen játszunk, nem kérdés, hogy a spanyolok a favoritok.”

A klub sportigazgatója és korábbi játékosa, Hasan Salihamidzic szerint a Real egy magasan képzett topcsapat, de ez nem fogja majd vissza a Bayern-t annak érdekében, hogy a döntőbe jussanak.

„A Real Madrid egy topcsapat kiváló játékosokkal, ugyanakkor mi is jó kerettel rendelkezünk. Heynckes a lehető legjobban ismeri a Real-t, a srácokban pedig mindenki nagyon bízik. Tavaly ugyan kiestünk a Madrid ellen, idén viszont döntőzni akarunk. Nagyon tiszteljük őket, de egy cseppet sem félünk. Kijevbe szeretnénk utazni.”

A klub vezetőedzője, Jupp Heynckes kiemelte azt, hogy a két klub párharca nagy hagyományokkal rendelkezik valamint, hogy nem rossz ez a sorsolás.

„Két olyan együttes találkozik majd egymással, melyek nagy múlttal rendelkeznek az európai és a világfociban is egyaránt. Nehéz a sorsolás, de nem jelenhetjük ki azt, hogy a Roma vagy a Liverpool csapatával jobban jártunk volna. Nem tartom szerencsétlennek a sorsolást.”

Thomas Müller a csapat támadója, két igazán izgalmas összecsapást vár.

„Kér érdekfeszítő mérkőzésre számítok. 2012-ben Heynckes-el kiejtettük már a Real Madrid-ot. Ez pozitív előjel számunkra.”

A holland szélső, Arjen Robben szerint egy igazi csemege lesz a párharc, de mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy eljussanak Kijevig. A csapat francia támadója, Franck Ribéry a sorsolás kapcsán Robben-hez hasonlóan vélekedett.