Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Monaco hihetetlen földbedöngölésével lett bajnok a PSG! – videóval

A ma esti francia rangadó nem csupán presztízsmérkőzés volt a Paris Saint-Germain számára, hiszen a címvédőt legyőzve hazai környezetben biztosíthatták matematikailag is bajnoki címüket.

psg_monaco

 

Kép forrása: twitter.com/PSG_inside

Paris Saint-Germain – AS Monaco 7-1 (4-1)
Gólszerzők: Lo Celso (14., 27.), Cavani (17.), Di María (20., 58.), Falcao (öngól – 76.), Draxler (86.) ill. Lopes (38.)

Az Mbappéval a padon kezdő párizsiak elképesztő iramban ugrottak ellenfelüknek, és már a 10. percben vezetést szerezhettek volna, Cavani azonban keresztbe lőtte első ziccerét. Talán ezért is igyekezett kompenzálni, amikor 4 percre rá egy briliáns sarkazással szöktette Dani Alvest, kinek beadását Lo Celso segítette a hálóba. (1-0) A korai gól sokkjából még magukhoz nem térő vendégek a 17. percben újabb hideg zuhanyt kaptak: Yuri ívelt középre, Cavani pedig a védők gyűrűjéből felugorva a kapuba fejelt. (2-0) A 20. minutumban ismét az uruguayi vetette észre magát: parádésan szöktetett, így a labdájára lecsapó Di María a kapus fölött könnyedén beemelhette a játékszert. (3-0) Ezzel azonban még mindig nem volt vége a PSG-hengernek: 7 percre rá egy gyors támadás végén Pastore keresztpasszát befejelve jutott dupláig Lo Celso. (4-0) Ha mindez nem volna elég, újabb balszerencse sújtotta a Monacot a 34. percben: Sidibé egy ütközés után hordágyon hagyta el a játékteret. A játékrész utolsó momentuma viszont egy szépítő találat volt: Touré elrohanása után középre tálalt, az üresen érkező Rony Lopes pedig belőtte a kötelezőt. (4-1)

A második félidőre a tempó határozottan mérséklődött, egyik csapat sem akart már sokat a találkozótól. Először Falcao előtt adódott lehetőség egy szabadrúgás formájában, a falról levágódó labda azonban a kontra végén tulajdon kapujukban kötött ki! (5-1) Ez végképp elvette a vendégek utolsó csepp harci kedvét is, így az utolsó 30 perc órára tekintgetéssel, és néhány elkeseredett támadással telt el számukra. A sors iróniája, hogy egy szöglet után az egész mérkőzésen rendkívül igyekvő Radamel Falcao saját kapujába bólintott. (6-1) A végeredményt Julian Draxler távoli bombája állította be a 86. percben. (7-1)

Bajnok lett tehát a párizsi alakulat, ami ugyan sovány vigasz a Real elleni BL-búcsú után, de egy ilyen hihetetlen arányú, és hihetetlenül látványos bajnokavató után talán kevesen gondolnak most arra a szégyenfoltra a francia fővárosban.

Írta: Wernigg Márton