Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Ibrahimovic góljával kaptak ki Nikolicsék – videóval

Nagy várakozás előzte meg a tengerentúli profiligában, vagyis az MLS-ben a Chicago Fire – Los Angeles Galaxy találkozót, melyen végül Nikolicsékkal szemben a nemrég a ligába szerződő Ibrahimovic találata döntött! Pályán volt még Németh Krisztián, viszont klubja kikapott, míg Stieberék a magyar játékos szereplése nélkül győzték emberhátrányban. Gólgazdag meccsen aratott sikert a Portland, míg többek között a címvédő Toronto idegenben kapott ki.

IMG_20180415_085826Zlatan Ibrahimovic a harmadik meccsét játszotta a Los Angeles Galaxy színeiben, és harmadik gólját szerezte! (forrás: twitter.com/LAGalaxy)

Tegnap este az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban a Nikolics nevével fémjelzett Chicago Fire az Ibrahimovic-ot megszerző Los Angeles Galaxy csapatát látta vendégül. A tengerentúlon a magyar és svéd gólvágókkal beharangozott bajnoki első félidejének hosszabbításában az új klubjában először kezdőként pályára lépő Ibrahimovic szerzett előnyt a Galaxy számára, aki harmadik bajnokiján harmadjára volt eredményes, így Los Angeles-i előnnyel mehettek pihenni a felek (0-1)!

A második játékrészben eléggé domináns lett a hazai csapat, amely többször is veszélyeztetett, miközben a kaliforniai gárda mezőnyben jóval elmaradt, és egy lövést sem tudott kapura küldeni! Ennek ellenére viszont a chicagói csapat Nikolics vezényletével – aki természetesen a kezdőben kapott helyet – sem tudott már betalálni, így szűk sikert arattak idegenben Ibráék a közel 22 ezres közönség előtt esőben megrendezett találkozón.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – Los Angeles Galaxy • 0-1 (0-1)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 21.915
Gólszerzők: -, ill. Ibrahimovic (45+1.)


Szintén tegnap este játszott magyar idő szerint a bajnoki címvédő Toronto FC is, amely hétközben a CONCACAF Bajnokok Ligája döntőjébe jutott! A kanadai klub tartalékosan lépett ezért pályára, legjobbjait pihenőre fogva a Colorado Rapids otthonában.

Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis győzött a Colorado! A hazai együttes már a 2. percben előnyt szerzett Price révén (1-0), míg a hajrában a végeredményt Gashi állította be tizenegyesből (2-0)! Természetesen voltak helyzetei a címvédőnek is, amely a szünet után jobban dominált, de ezúttal pont nélkül maradt.

Colorado Rapids – Toronto FC • 2-0 (1-0)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park – 11.232 néző
Gólszerzők: Price (2.), Gashi (78. – büntetőből), ill.


A New York Red Bulls – Montreal Impact meccsre is még tegnap este került sor magyar idő szerint. A hazaiak a hétközben elképesztő meccsen, rettentően sok helyzetet kidolgozva nem tudták bevenni a mexikói Chivas Guadalajara kapuját (0-0), így az idegenben elszenvedett vereségük miatt (1-0) nem jutottak be a CONCACAF BL döntőjébe.

A bajnokságban viszont már ment a gólgyártás, a New York-i klub pedig Bradley Wright-Phillips révén már az 5. percben vezetést szerzett (1-0)! A válasz a 33. minitumban jött, amikor Vargas vette be a hazai kaput (1-1)! Ezzel az eredménnyel ért véget az első félidő, de a fordulást követően folytatódott a gólgyártás. A szünet után Romero szerzett előnyt a hazaiaknak, miután Wright-Phillips osztott ki neki egy gólpasszt az 57. percben (2-1)! A 76. minitumban pedig végleg eldőlt a meccs! Ekkor Murillo növelte kétgólosra a hazai előnyt, a Montreal tehát pont nélkül távozott New Yorkból (3-1)!

New York Red Bulls – Montreal Impact • 3-1 (1-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 15.017 néző
Gólszerzők: Bradley Wright-Phillips (5.), Romero (57.), Murillo (76.), ill. Vargas (33.)


Magyar idő szerint mára virradó hajnalban is több meccset bonyolítottak le az észak-amerikai profiligában. E tekintetben elsőként a DC United – Columbus Crew találkozón indult útjára a labda. A hazaiaknál Stieber a kispadon volt, viszont nem állt be a meccs során. Annak viszont örülhetett a magyar játékos, hogy klubja már az első percben vezetést szerzett Segura révén (1-0)! Ez az előny ki is tartott a szünetig, s addig ezzel az egyetlen kapura irányuló próbálkozással (vendég oldalon is ennyi volt a szünetig) az ellenfél mezőnyfölénye ellenére vezetett tehát a washingtoni gárda! A folytatásban viszont úthengerként ment át a Columbus a hazaiakon, utóbbiaknak pedig már egyetlen lövése sem volt, mezőnyben pedig 72%-ban a vendégek birtokolták a labdát! Ezen felül csak a második félidőben 14 lövést hozott össze a Crew melyből 4 kapura is ment! Viszont hiába a nagy fölény, és a szünet utáni korai hazai kiállítás – ami miatt a fölény is kialakulhatott – , a vendégek nem tudtak kiegyenlíteni, és kihasználni azt, hogy többen vannak a pályán Arriola 51. percben történet azonnali piros lapja miatt! Így tehát fontos sikert aratott a DC United!

DC United – Columbus Crew • 1-0 (1-0)
Helyszín: Navy-Marine Corps Memorial Stadium, Annapolis – 12.396 néző
Gólszerzők: Segura (1.), ill.
Kiállítás: Arriola (51.), ill.


Szintén egyetlen gól döntött a New England Revolution – FC Dallas találkozón is. A hazaiknál a kezdőben nem volt ott Németh Krisztián, viszont a magyar játékos a 76. percben pályára lépett Bunbury helyett! Sok öröme viszont neki és csapatának nem lehetett, ugyanis az egykori Fradi játékos Lamah passza után a 76. percben Hayes góljával győzött a texasi vendégcsapat (0-1)! Ezzel egyben megtört a New England 4 meccses veretlenségi szériája, a Dallas menetelése pedig folytatódik, ugyanis a 2015-ös alapszakasz-győztes eddigi 5 bajnokiján nem talált legyőzőre!

New England Revolution – FC Dallas • 0-1 (0-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 11.508 néző
Gólszerzők: – , ill. Hayes (76.)


Ezután gólgazdag, fordulatos találkozót játszott egymással a 2015-ös bajnok Portland Timbers a hozzá vendégségbe érkező tavalyi újonc Minnesota United csapatával! Gyors gólváltást követően a 20. percben Powell révén szerzett vezetést a hazai csapat (1-0), majd ezt növelte a 23. minutumban Valeri (2-0), ezzel pedig a szünetig vezetett is kettővel a portlandi gárda. A folytatásban Quintero szépített, a 64. percben módosult az állás (2-1)! Tíz perccel később Adi viszont újból kétgólos különbséget hozott össze a Timbers javára (3-1)! A végén még Tuiloma öngólja révén módosult az állás a 81. percben, ezzel ismét a Minnesota szépített (3-2), de pontot szerezni nem tudott, így ezen a meccsen jött a papírforma.

Portland Timbers – Minnesota United • 3-2 (2-0)
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Gólszerzők: Powell (20.), Valeri (23.), Adi (74.), ill. Quintero (64.)


A portlandi meccsel szinte egyidőben zajlott a San José Earthquakes – Houston Dynamo találkozó. Ennek a meccsnek az első félidejét is a hazai klub nyerte, mely a 26. percben Eriksson révén került előnybe (1-0)! A fordulás után hamar, a 48. percben viszont egyenlített a Houston Martinez révén (1-1), majd a 63. minitumban Manotas révén előnyt is szerzett, tehát fordított a vendégcsapat (1-2)! A hajrában viszont a pontmentést összehozta a San José, mely a 85. percben Hyka révén egalizált, és állította be a végeredményt a négygólos találkozón (2-2)!

San José Earthquakes – Houston Dynamo • 2-2 (1-0)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 17.822 néző
Gólszerzők: Eriksson (26.), Hyka (85.), ill. Martinez (48.), Manotas (63.)

Nagy Dávid