Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő bravúr! – harmadosztályú középcsapat a Francia Kupa fináléjában

Soha nem látott párosítás a Francia Kupa fináléjában, persze ezt már az elődöntők kialakulásának a pillanatában tudtuk, hiszen sem a Chambly, sem pedig a Les Herbiers  nem járt még ilyen közel története során a trófeához. A két harmadosztályú csapat kedd este egymással csapott össze, egyikük számára pedig folytatódott az egészen elképesztő tündérmese. A másik ágon a PSG ma játszik a fináléért a Cean otthonában.

l-equipe-des-herbiers-dd3c3b-0@1x

A szezon elején aligha hitték a harmadosztályú Les Herbiers játékosai, hogy esélyük lehet pályára lépni a PSG ellen. Az pedig legvadabb álmaikban sem jutott az eszükbe, hogy mindez a Francia Kupa fináléjában következhet be. Pedig ez a forgatókönyv jelenleg a valóság, már csak a PSG-nek kell ehhez megnyernie elődöntős párharcát. A Les Herbiers a francia harmadik vonal középcsapatának számít, míg kedd esti ligaellenfele a Chambly a kiesőzónában tanyázik és lehet, hogy kiesik a negyedik vonalba. A két csapat egy kiegyenlített mérkőzésen döntötte el  a párharcot, a hazai pályán játszó Les Herbiers jobban élt lehetőségeivel.

Francia Kupa, elődöntő 
Les Herbiers (III.) – Chambly (III.) 2:0 (1:0)
G: F. David (28.), A. Gboho (80.), ill.

870x489_000_14428a

A Les Herbiers úgy jutott el a fináléig, hogy roppant nagy szerencséje volt a sorsolásoknál, persze a győzelmet és a sikert sose kell magyarázni. A döntő lesz a nyolcadik kupameccsük idén, hét csapatot tehát búcsúztattak. Az első fordulóból indultak, ahol még 256 csapat. köztük több amatőr is érdekelt volt. Háromszor játszottak ötödosztályú ellenféllel, egyszer negyedosztályúval, kétszer pedig magasabban jegyzett második ligás klubbal. Az elődöntőben a már említett harmadik vonalas bajnoki riválisukat győzték le. Úgy jutottak a döntőbe, hogy élvonalbeli csapat nem került az útjukba.

1873b1159f0e6fac9a6ee797719cda9bÍme a nagy menetelés

1. forduló: Les Herbiers (III.) – Balma (V.) 3:0
2. forduló: Les Herbiers (III.) – Romorantin (IV.) 2:1
3. forduló: Angouleme (V.) – Les Herbiers (III.) 1:2 – hosszabbítás után
4. forduló: Les Herbiers (III.) – Saint-Lo (V.) 2:1
5. forduló: Auxerre (II.) – Les Herbiers (III.) 0:3
4. forduló: Les Herbiers (III.) – Lens (II.) 0:0 – büntetőkkel 4:2
7. forduló: Les Herbiers (III.) – Chambly (III.) 2:0
8. forduló: Les Herbiers (III.) – ???