Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vádaskodás: “Neymar leköpte a Paris Saint-Germaint…”

Vajon a labdarúgás és Neymar egy cipőben jár-e még, vagy a szurkolók, a futballszerető közeg szép lassan elveszti a klasszis focistát (?), aki manapság többet szerepel a közösségi médiában és a bulvár lapok címlapjain, mint a pályán. Persze sérüléséről nem tehet, ám párizsi érkezése óta sokasodnak a gondok, önmaga döntéseiért és viselkedéseiért pedig a játékos a felelős. A feltett kérdés akár jogos is lehet, hiszen láttunk már szegénységből érkező brazil labdarúgót (nem is egyet), akit elvakított a pénz, a csillogás és a hírnév. Vajon lesz aranylabdája valaha a brazilnak? Megtalálja-e a kiutat abból amit magának csinált és a sors összehozott a számára? Miként marad meg a neve az emberek emlékezetében? A kérdéseket még sorolhatnánk, most azonban jöjjön egy újabb nyilatkozat, avagy a franciák korábbi világ- és Európa-bajnok csatára rendesen kiakadt a PSG “vezérére”. 

SAO-PAULO-BRAZIL-NEYMAR-FOOT-INJURY-FOOTBALL-REUTERS

A Paris Saint Germain a sérült Neymar nélkül zúgott ki a Bajnokok Ligájából, megnyerte a Ligakupát és esélye van a Francia Kupa serlegére is. A bajnokságot hétvégén öt fordulóval a vége előtt húzták be, a címvédő Monaco asszisztált, miközben riválisa szó szerint kiütötte, földbe döngölte. A párizsi meccsen és a bajnokavatón azonban nem volt ott a stadionban a csapat rekordösszegért vásárolt labdarúgója Neymar, aki Brazíliában pókerezés közben nézte a meccset, erről pedig közösségi oldalán is posztolt. Pedig a társakkal is ünnepelhetett volna.

Az utóbbi időben jó pár korábbi focista, vagy szakember kritizálta nyilatkozataiban a brazilt. Ezúttal a franciák 46 esztendős korábbi világ- és Európa-bajnok csatáránál Christophe Dugarrynél telt be a pohár. A korábbi PSG és Barca játékos a RMC nevű francia rádióban fakadt ki.

“Miként lehetséges, hogy nem volt ott azon a meccsen, amin megnyerték a bajnoki címet. Hogy tarthatja magát vezérnek? Ráadásul pókerezett. Hogy tűrheti ezt el a klub? Ezzel leköpte a PSG-t és a társait…”

Természetesen a válasz sem maradt el, Neymar a közösségi médiában és a sajtóban aktív, kedden Sao Paulóban egy sajtóeseményen szólalt meg.

“Nagyon rossz volt látni, hogy a csapatom gólokat lő, megnyeri a bajnokságot és én nem lehetek ott. De az egészségem fontosabb.”

Mindemellett a pókerezésre is kitért, azt mondta napi 12 órát foglalkozik fizioterápiával, a kártyázás pedig kikapcsolja.