Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: meglepetésember lett a Chelsea hőse!

Miközben az elmúlt hétvégén szinte a teljes érdektelenség közepette begyűjtötte ötödik bajnoki címét a Manchester City együttese, addig a Premier League táblázatának hátsóbb régióiban komoly verseny van a különböző dicsőségekért.

burnleyVSchelsea001

Ha haloványan is, de még ott pislákol a remény a Chelsea drukkerek szívében, hogy a kedvenc csapatuk odaérhet az első négybe, így megszerezve az indulási jogot a Bajnokok Ligája következő idényébe. Ám ahhoz, hogy a 38. forduló végére ledolgozzák a Spurs-szel szembeni ötpontos hátrányt, már nem szabad hibáznia a londoni „kékeknek”. Antonio Conte csapata tegnap közel volt egy kellemetlen döntetlenhez a Burnley otthonában, ám végül megszerezte a három pontot.

A Hazard-t, Fabregas-t és Williant is pihentető gárdát egy kicsit durva lenne tartalékosnak nevezni, de való igaz, hogy a Chelsea nem éppen a lehető legerősebb kezdővel állt ki a Turf Mooron. A meccs hőse Victor Moses volt. A nigériai középpályás a későbbi győztes gólja mellet kiosztott egy „öngól-passzt” is. Beadását a hazai Kevin Long ügyetlenedte be a saját kapujába. A két találat között még futotta egy Burnley-egyenlítésre: Gudmundsson távoli lövésébe Ashley Barnes ért bele, így megtéveszte Courtois kapust.

A Chelsea a megszerzett három ponttal még éppen tartja a lépést a negyedik Spurs-szel. A sorozatban öt bajnokiját megnyerő Burnley szereplése még mindig szenzációs, lévén a Sean Dyche vezette együttes még a mindig a hihetetlen 7. helyen tanyázik, és szinte biztos, hogy hátrébb már nem fog sodródni.

Burnley – Chelsea 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Barnes (64. perc), ill. Long (20.-öngól), Moses (69.)

Szintén tegnap játszották:
Leicester City – Southampton 0-0

https://www.youtube.com/watch?v=u8XHpdnjsJc

Balogh József