Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepő Bilbao vereség zárásként! – Eredmények, Tabella

A spanyol bajnokság 34. fordulójában a kupadöntő miatt nem lépett pályára a Barca és a Sevilla – Előbbi a Villarreallal, utóbbi a Real Madriddal játszott volna. A ‘csonka’ játéknapon a Bilbao – Levante zárómeccsen kívül is születtek bőven meglepő eredmények. 

Enis Bardhi (Kép: LaLiga Twitter)

Athletic Bilbao – Levante 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Raúl Garcia (8.) illetve Bardhi (42. és 44.), Morales (90.)

A jó bilbaói kezdés után a Levante a z első félidő vége előtt két góllal is sokkolta a San mamés közönségét, majd miután, ahogy az lenni szokott, nem született meg a várva-várt Athletic-találat, a vendégek a végén le is zárták a találkozót. Győzelmével a Levante óriási lépést – egészen pontosan 9 pontosat – tett azért, hogy jövőre is első osztályú legyen.

A találkozó hőse egyébként a korábbi újpesti, Enis Bardhi lett, aki két nagyon hasonló, szép szabadrúgással vette be a Bilbao kapuját.

https://www.youtube.com/watch?v=PZmL0SKsFuA

Egy kis összegzés:

A forduló egyetlen hazai győzelmét az a Malagá szállította, mely a Las Palmasszal karöltve már biztosan a második vonalban kezdi a következő idényt. Érdekesség, hogy a Malagá azt a Real Sociedadot győzte le, mely legutóbbi négy meccséből hármat is megnyert, egyet döntetlenre adott, és még csak gólt sem kapott ezeken a találkozókon.

Hogy miét nem a ‘hazai csapatok fordulója’ volt a 34., azt jól mutatja, hogy a vélhetően már főképp az Arsenal Európa-liga elődöntőjére készülő Atlético Madrid hazai pályán remizett egy gól nélküli meccsen a Betisszel; A Celta a Barca után a Valenciát is megfogta otthon, a szezon végére kipukkadni látszó Gironát az Espanyol verte meg saját pályáján; a Getafe győzni tudott az Eibar otthonában, és nem mellesleg bejelentkezett az El-indulásra is. Az, hogy a pocsék szezont futó Las Palmas simán kikap otthon az Alavéstől, talán már nem is olyan meglepő.

Nagyon kellett volna a árom pont a Clarence Seedorf vezette Deportivonak, csakhogy a galíciaiak gól nélküli döntetlenre végeztek a Leganés otthonában, így 4 körre la vége előtt nem tudtak kozmetikázni 9 pontos hátrányukon a már bennmaradó Levantéval szemben. Kisebb csoda kellene tehát ahhoz, hogy a Depor jövőre is első osztályú maradjon…

A 34. forduló eredménysora:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: