Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF BL: hiába jött vissza a Toronto, büntetőkkel alulmaradt a fináléban! – videóval

Nagy csatában dőlt el a CONCACAF BL-trófea sorsa magyar idő szerint ma hajnalban. Az MLS-ben szereplő Toronto FC visszajött a Chivas Guadalajara elleni párharcba, ám a büntetők során jobbnak bizonyult a mexikói gárda!

IMG_20180426_090858A Chivas játékosai emelhették magasba a trófeát a CONCACAF Bajnokok Ligája döntőjének végén! (forrás: twitter.com/Chivas)

A CONCACAF Bajnokok Ligája 2018-as döntőjét, vagyis az észak-, és közép-amerikai, valamint karibi térség legnívósabb kupasorozatának végső összecsapására magyar idő szerint ma hajnalban került sor. A finálébeli párharc második felvonására Mexikóban került sor, ahol a hazai Chivas Guadalajara az MLS címvédőjét, az egy héttel ezelőtt az odavágón 2-1-re legyőzött Toronto FC-t fogadta. A kanadai klub részéről a meccs előtti napokban már azt lehetett hallani, hogy mindent beleadnak, hogy megfordításák a döntő állását, és hogy övék legyen a végső győztesnek járó trófea.

A döntő visszavágója viszont nem indult igazán jól a torontói csapat számára, hiszen a Chivas már a 19. percben megszerezte a vezetést! Ekkor Pineda vette be a vendégek kapuját (1-0)! Nem omlott azonban össze a Toronto, amely már a 25. minutumban Altidore révén egalizált (1-1)! Ráadásul a fordítás is összejött még a szünet előtt, hiszen Giovinco is bevette a hazai kaput a 44. percben, ekkor pedig 3-3-as összesítésbeli eredménynél hosszabbításra álltak a felek (1-2)! A második félidőben a hazaiak domináltak, a Toronto-nak csupán egy kaput tálaló lövése volt, mégis a hajrában bebiztosíthatta volna a csapat a sikert, viszont a 91. percben Delgado vágta fölé ziccerben a labdát. Mivel döntés nem született a két parhac során, 3-3 lett összesítésben az eredmény, így tizenegyespárbaj hivatott lezárni a végső párharcot.

A büntetők rúgását a hazai mexikói csapat kezdte, Oswaldo pedig nem hibázott, ahogyan Giovinco sem, aki a léc alá varrta a labdát (1-1). Godinez következett a Chivas részéről, és ő is betalált, ellenben Osorio-val, aki a felső lécet találta el, előnybe került tehát a hazai gárda (2-1)! A harmadik körben Pulido, és Delgado is eredményesek voltak (3-2). Majd Zaldivar is betalált, a Toronto csapatkapitánya, Michael Bradley pedig úgy állt a labda mögé, hogy kötelező berúgnia a büntetőt, ehelyett a jenkik válogatott középpályása az égbe lőtte a labdát, és ezzel minden eldőlt (4-2)!

A Chivas tehát tizenegyesekkel 4-2-re győzött egy izgalmas párharc során, és ezúttal sem lesz MLS-csapat a klubvilágnajnokságon. A Toronto mindent megtett a győzelemért a rendes játékidőben, és vissza is jött a párharcba, ám a legkiélezettebb küzdelemben a végén a Chivas játékosai voltak a jobbak, akik elhódították ezzel a CONCACAF BL-trófeáját!

CONCACAF Bajnokok Ligája, döntő, visszavágó
Chivas Guadalajara – Toronto FC • 1-2 (1-2) | A döntő győztese: Chivas Guadalajara, 3-3-as összesítés után büntetőkkel 4-2-es eredménnyel
Helyszín: Estadio Akron, Zapopan
Gólszerzők: Pineda (19.), ill. Altidore (25.), Giovinco (44.)
Sárga lapok: – , ill. Giovinco (43.), Auro (84.)
Kiállítás:

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid