Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valencia: marasztalnák a portugál titánt, de…

Remek szezont fut a Valencia együttese. Ugyan korábban arra is volt esélye a Turia-partiaknak, hogy akár a második helyen végezzenek a bajnokságban, jelenállás szerint meg kell elégedniük a negyedik pozícióval. Igaz, a lényeg már így is szinte biztos: már majdnem megvan a garantált főtáblás Bajnokok Ligája szereplés.

Guedes / SLBenfica.pt

Guedes / SLBenfica.pt

Sokat tett hozzá a Valencia remek idényéhez, és viszonylagos stabil formájához a klubhoz kölcsönbe érkezett Goncalo Guedes. A portugál szélső elsősorban nem a gólszerzésben, hanem annak előkészítésében jeleskedik. A PSG-től egyetlen szezonra érkezett légiós eddig harminchat alkalommal lépett pályára az idényben, és öt góllal illetve tizenegy gólpasszal kozmetikázta statisztikáját.

A 21 esztendős portugálnak azonban négy forduló múlva véget ér a valenciai kalandja. Ugyanis Guedes és a Valencia közti kapcsolat a saját maga áldozata lesz. Amíg a tavalyi Guedes piaci értékét (17 millió euró) talán még csak-csak kiizzadta volna a spanyol klub, mostanra annyira megnőtt a játékos értéke, hogy lehetetlen küldetés lenne a megtartása.

Pedig a hírek szerint Guedes-hez továbbra sem ragaszkodnak feltétlenül Párizsban, ám minimum 40 millió eurót fognak kérni érte a bátor érdeklődőktől. Ez pedig óriási összeg a Valencia költségvetéséhez mérten. Nem is meglepő, hogy a „Denevérek” csapatkapitánya, Daniel Parejo meglehetősen zárkózott Guedes-témában:

„Guedes-ért 40 milliót kell fizetni, de ez nem tartozik rám.”

– nyilatkozta a korábbi Real Madrid középpályás.

Balogh József