Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Immáron hivatalos – Bajnok a Barca! – Videóval

A 35. fordulóban biztossá vált az, amit már jóformán készpénzek vehettünk korábban is: A FC Barcelona megszerezte 25. bajnoki címét! A katalánok a Deportivo La Coruna otthonában értek révbe.

Db-N95gXcAIAIKI(Kép: fcbarcelona Twitter)

A Levante Sevilla elleni győzelmével szinte biztossá vált, hogy a Deportivo La Coruna követi a Malagát és a Las Palmast a másodosztályba. Ettől függetlenül a Depor nagyon össze kapta magát a Barca ellen, és bárt Coutinho majd Messi góljai miatt az első félidő végére két gólós hátrányba került, nem adta fel, és alaposan megszorongatta a Barcát. Előbb Lucas Pérez szépített még a szünet előtt, majd a fordulást követően a végig agilisen futballozó Emre Colak egyenlített.

2:2-nél igen nyomott a Depor, beszorult a Barca, de mivel kimaradtak a galíciai lehetőségek, magukra tudtam találni Messiék, és éppen az argentin klasszis sakk-matt helyzetből lőtt, szezonbéli 31. góljával a hajrában visszavette a vezetést a Barca.

Ha egy üzlet pedig beindul! A Deport összezuhant, Messi pedig újabb gólt lőtt a csereként a Barcán sokat lendítő Denis Suárez passzából. Valverde mester ezt követően beküldte még Andrés Iniestát, akitől így a Riazorban is elbúcsúzhattak.

A végén még lőhetett volna gólt mindkét csapat, de végül az eredmény már nem változott. A Barca nyert, és bár 1 pontra lett volna szüksége, 3-at szerzett, és így bajnok lett. Ernesto Valverde pedig első idényében duplázott, hiszen a Király-kupa után, a bajnokságot is megnyerte – A római Bl-tragédia és csúfos kiesés miatt bosszankodhatnak egyedül a katalánok!

A 41 veretlen bajnoki a Barca neve mellett azért önmagáért beszél…

Deportivo La Coruna – FC Barcelona 2-4 (1-2)
Riazor stadion, Vezette: E. Bengoetxea
Gólszerzők: L. Pérez (40.), E. Colak (64.) illetve Coutinho (7.), Messi (38. és 82.)
Sága lap: Schar (20.) illetve Semedo (58.)
Piros lap: –

Deportivo: Rubén – Luisinho, Schar, Albentosa, Juanfran – Krohn-Dehli, Guilherme (Muntari, 83.), Borges (Andone, 86.) – Colak – L. Pérez, Borja (Cartabia, 86.). Vezetőedző: Clarence Seedorf

Barcelona: ter Stegen – Alba, Umtiti, Piqué, Semedo – Dembelé (D. Suárez, 74.), Busquets, Rakitic (Iniesta, 87.) , Coutinho (Paulinho, 74.) – L. Suárez, Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=Hnn3G2zOsVU