Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sima veresége miatt távolabb került a bajnoki címtől a Napoli – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójának kora esti meccsén a Napoli nem tudta hozni a kötelezőt, és egy korai kiállítás után simán kikapott Simeone triplájának köszönhetően a firenzei Fiorentina otthonában. Ezzel a nápolyi kudarccal nagy eséllyel elszálltak a bajnoki esélyek.

IMG_20180429_202135Giovanni Simeone triplázott a Napoli ellen! (forrás: twitter.com/acffiorentina)

A Napoli a Fiorentina otthonában lépett pályára ma kora este, annak reményében, hogy lépést tartson a bajnoki címvédő Juventusszal, és legyen esélye a végső sikerre.

Ennek ellenére a meccs esélyeseként pályára lépő vendégek számára nem alakult jól a meccs eleje. Már a 6. percben tizenegyest ítélt a bíró a hazaiak javára, Koulibaly számára pedig sárga lapot mutatott fel. Azonban videóbírózás után módosította döntését a játékvezető, aki piros lapot mutatott fel Koulibaly számára, aki utolsó emberként szabálytalankodott, és szabadrúgást adott a Fiorentina javára. A szabadrúgásból ugyan nem lett gól, de tudni lehetett, hogy itt akár már meg is pecsételődött a Napoli sorsa. Egészen a 34. percig kellett arra várni, hogy kihasználja emberelőnyét a firenzei együttes! Ekkor Biraghi nagyszerű passza után Simeone találta magát szemben Reina-val, előbbi pedig nem hibázott (1-0)! Két perccel később Benassi is beköszönt volna, ám mellé ment próbálkozása. Az első játékrész során már nem esett több gól, így Fiorentina előnnyel mehettek szünetre a felek.

A második félidőben tovább tudta növelni előnyét a hazai gárda! A 62. percben egy szögletet követően Hysajról a Napoli kapuja felé pattant a labda, de a vendégek védőjéről levágódó labdát még kiütötte Reina, ám a kipattanót bevágta Simeone, aki ezzel duplázott egyénileg is (2-0)! A nápolyi gárda ezután még inkább veszélytelenül futballozott, ráadásul a véghajrában még egy gólt kapott! A háromperces ráadás utolsó minutumában az ismét jó passzt kapó Simeone újból ziccerbe került, mint az első félidőben, és ekkor sem hibázott az ifjú argentin, akinek mesterhármasával kiütötte a Fiorentina a Napolit (3-0)! A Napoli számára ugyan még van esély a bajnoki címre, de egyre kevesebb, ugyanis a Juve tegnapi győzelmével biztosabbá tette azt, hogy meglegyen ismételten a címvédés.

Serie A, 35. forduló
Fiorentina – Napoli • 3-0 (1-0)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi, Firenze – 26.206 néző. Vezette: Paolo Mazzoleni
Gólszerzők: Simeone (34., 62., 90+3.), ill.
Sárga lapok: Laurini (24.), Badelj (45+1.), Eysseric (78.), ill. Albiol (33.), Callejón (37.), Milik (60.), Insigne (76.), Rui (79.)
Kiállítás: – , ill. Koulibaly (8.)

Fiorentina: Sportiello – Laurini, Pezzella, Biraghi, Veretout, Badelj, Benassi – Saponara – Chiesa, Simeone. Vezetőedző: Stefano Pioli

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Jorginho, Hamsík – Callejón, Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid