Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 10 év Barcelona dominancia

A Barcelona tegnap este megszerezte hetedik bajnoki címét is az elmúlt tíz évben, így dominanciája már megkérdőjelezhetetlen Spanyolországban. 

1f9b00f2681c1c4de4880fa7c358a102

Forrás: Yahoo Sport

Senkinek nem sikerült megtörnie huzamosabb ideig a Barcelona dominanciáját a La Ligában az elmúlt tíz évben. A katalánok hétszer emelhették magasba a trófeát ez idő alatt, míg a Real Madrid kétszer (2012, 2017), az Atletico Madrid (2014) pedig egyszer. A 2008/9-es szezonban, Pep Guardiola első évében is sikerült megnyerniük a címet, és onnantól kezdve csak nagyon nehezen lehetett megállítani őket. Guardiolával zsinórban három bajnokságot is tudtak nyerni, aztán 2012-ben a Jose Mourinho által vezetett Real Madrid megtörte ezt a sorozatot. A következő szezonban nagyon rosszul szerepelt a királyi gárda, és nem volt ellenfél a katalánok számára, akik így ismét magasba emelhették a trófeát. 2014-ben azonban az Atletico Madrid felemelkedése miatt elvesztették a címet, ráadásul mindezt egy egymás elleni bajnokin. A következő két év viszont ismét a Barcelonáé volt, aztán 2017-ben a Zinedine Zidane által irányított Real Madrid ismét meg tudta állítani a katalánok jó sorozatát.

A mostani szezonnal együtt már összesen 25 bajnoki címnél jár a Barcelona, és egyre jobban közelítenek a Real Madridhoz, akik eddig 33 alkalommal emelhették magasba a bajnoki trófeát.