Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Di María: “Nem az edző dönt a játékosok jövőjéről!”

Ángel di María sorsa egyelőre igencsak kérdéses a francia fővárosban. Az argentin a hírek szerint megelégelte, hogy remek teljesítménye ellenére jobbára csak kiegészítő szerep jut neki az Mbappé-Cavani-Neymar hármas mellett, és szívesen távozna. Nemrégiben napvilágot látott nyilatkozatában is az átigazolásokkal kapcsolatban fejtette ki a véleményét…

Paris Saint-Germain v Montpellier Herault SC - Ligue 1

A France Football megkísérelt valamicske információt kicsalni Ángel di María-ból távozása kapcsán, a futballista azonban az ilyenkor szokásos ködösítést vetette be:

“Nem kell az olvasóknak biztosra tudniuk azt, hogy maradok, vagy megyek. Ez a döntés kizárólag rám, és a csapatra tartozik. Mindkét félnek nagyon rugalmasnak kell lennie…”

Ezután arról kérdezték, hogy a PSG körüli bizonytalanság edzőkérdésben nem nehezíti-e meg számára a döntés meghozatalát:

“Az idényből még két meccs van hátra, aztán meglátjuk, mi történik. Nem az edző dönt a játékosok jövőjéről! Természetesen megmondhatja a véleményét, de végül úgyis a csapat dönti el, hogy ki megy, és ki marad. Az edző ebbe nem nagyon tud beleszólni.”

A klub vezetőedzői posztjának legnagyobb esélyeséről, Thomas Tuchelről is kérdezték, ő azonban meghökkentő ridegséggel válaszolt:

“Nem ismerem őt. Egyáltalán nem.”

Érdekes megfigyelni, hogy rövid időn belül két nyilatkozatban is hangsúlyozták a párizsi közönségkedvencek, hogy az ő csapatuk érdekei mindenek felett állnak. Nem lehetséges, hogy Cavani Neymarhoz intézett “atyai jó tanácsa”, valamint di María edzői hatáskört fitymáló nyilatkozata valamilyen komoly klubon belüli probléma leplezésére szolgálnak?

Írta: Wernigg Márton

Érdekes megfigyelni, hogy a párizsiak játékos