Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia kupa: megizzadt a párizsi gigász – videóval

Nagyon régen történt olyan, hogy egy harmadosztályú együttes legyen az egyik résztvevője a franciák kupadöntőjének, s ne csak asszisztáljon.

FBL-FRA-CUP-HERBIERS-PSG

Igen vaskos meglepetésre a francia harmadik ligában szereplő Les Herbiers volt a PSG ellenfele a kupadöntőben, s nem is vallott szégyent a kiscsapat az arab milliókkal feltankolt fővárosiak ellen. Ráadásul igen fiatal átlagéletkorú együttesről beszélünk, hiszen a legidősebb játékos is mindössze huszonnyolc esztendős.

Unai Emery nem bízott azonban semmit sem a véletlenre, s a legerősebb együttest küldte pályára, s a kispadra is jutottak sztárok, így például a vezetőedző mellett foglalt helyet Pastore, Meunier, Draxler, Areola, Kurzawa és Kimpembe is többek között. Nem kezdte rosszul a találkozót a párizsi alakulat, viszont a kiscsapat megnehezítette a gigász dolgát. Pedig az elején úgy tűnt, a már bajnok piros-kékek kitömik ellenfelüket, ám sem Lo Celso, sem Mbappé, sem pedig Di Maria nem tudta bevenni Pichot kapuját. De jelezte, esélye sincs a harmadik vonalban szereplő Les Herbiers-nek, amely derekasan állta a párizsiak rohamait. S ahogyan várható volt, a labdát sem nagyon tudták megtartani a pályaválasztók, mígnem kellett majd’ félóra, mire át tudták törni Cavaniék a reteszt. Lo Celso távoli lökete kötött ki Pichot mellett a bal alsóban. A szünetig még Dani Alves szabadrúgása okozott némi riadalmat a piros-feketék körében.

A második játékrész is nyomasztó párizsi fölényt hozott, viszont az újabb gól nem akart összejönni a PSG-nek, pedig Cavani ziccerben növelhette volna az előnyt, amit megtett Marquinhos – illetve csak tett volna, ha Lesage spori nem veszi észre a brazil kezezését. Ezt követően kissé leült az összecsapás, de húsz perccel a vége előtt ismét feljebb kapcsoltak a vendégek. Mbappé lövését védeni tudta Pichot, aki néhány minutummal később tizenegyest érően szabálytalankodott, a megítélt büntetőt Cavani értékesítette. A hátralévő időben már nem nagyon erőltette a támadásokat Emery együttese, s bár a kiscsapat minden dicséretet megérdemel, nem tudta megszorongatni a PSG-t, játékban legalábbis, ellenben a védekezésével megfojtotta a fővárosiak futballját. A PSG immár tizenkétszeres kupagyőztes, sorozatban negyedszer hódította el a trófeát.

Les Herbiers – Paris SG 0-2 (0-1)
Stade de France, vezette: Lesage
Gólszerzők: Lo Celso (26.), cavani (74., 11-esből)
Sárga lapok: Pichot (73.) ill. Berchiche (15.)
Kiállítva:

Les Herbiers: Pichot – Marie, Fofana, Dequaire, Pagerie – Vanbaleghen (Dabasse, 62.) – Bongongui, Flochon, Germann (Gboho, 63.), Eickmayer (Couturier, 88.) – Rocheteau. Vezetőedző: Masala

PSG: Trapp – D. Alves (Meunier, 86.), Marquinhos, Th. Silva, Berchiche – Lo Celso, Motta (Draxler, 68.), Rabiot – Mbappé (Pastore, 86.), Cavani, Di Maria. Vezetőedző: Unai Emery

Győztes: PSG

https://www.youtube.com/watch?v=U-me1buTelM

~GS~