Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: kikapott Gera korábbi klubja a rájátszás elődöntőjében!

Az elmúlt hétvégén véget ért a világ talán legkíméletlenebb bajnoki kiírása, azaz az angol Championship 2017-18-as idénye. A bajnok Wolverhampton mögött automatikusan még a második Cardiff jutott fel a Premier League-be. A harmadik feljutó kilétét pedig egy négycsapatos rájátszás hivatott eldönteni.

derbyVSfulham001

A Derby County már bő tíz éve próbál visszajutni az első osztályba, és bizony a „Kosoknak” van is mit javítania a legutóbbi PL-szereplésük óta. Az alapvetően fehérmezes együttest ugyanis a Premier League történetének legrosszabbjaként szokták aposztrofálni. Ugyanis a Derby szerezte a legkevesebb pontot egy idényen belül: egészen pontosan tizenegyet. Ez pedig rekord az angol első liga megújítása óta.

Gera Zoltán, Bobby Zamora, Damien Duff, Mark Schwarzer, Brede Hangeland, Danny Murphy… 2001-es, PL-be való jutását követően a Fulham hosszú évekig a kiesés ellen küzdött, aztán az imént sorolt játékosok, és még pár ügyesebb futballista, no meg Roy Hodgson vezetőedző szinte a semmiből Európa-liga döntős együttest faragtak. Ám a veterán sztárok távozása, Hodgson Liverpoolba szerződése részben megpecsételte a Fulham sorsát. Az pedig már csak az utolsó lökés volt, amikor az addigi tulaj, Mohammed Al-Fayed eladta a klubot egy még nála is kevésbé hozzáértőnek számító embernek, Shahid Khannak. Aztán jött egyből a kiesés, majd pár évnyi vegetálás a Championshipben.

Vissza a mába! Pontosabban a péntek estébe. Mind a Derbyben, mind pedig a Fulhamben játszottak tapasztalt, PL-t „látott” labdarúgók is, ami azért majd igencsak jól jöhet valamelyik fél számára egy esetleges feljutás esetén. És bár a Derby a szezon során többször is állt jó helyen a tabellán, mégis a Fulhamtől számítanánk jobb elsőligás szereplésre.

Tegnap este a Derbynek egyetlen kaput eltaláló lövés is elég volt a győzelemhez, míg a londoniak hiába járatták olykor 70-80 százalékos birtoklással is a labdát, mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A vendégek menedzsere, Szlavisa Jokanovic természetesen nem volt feldobva a vereséget követően, lévén mégiscsak kikaptak idegenben, ám látta ő is, hogy a Tom Huddleston (korábban Spurs) fémjelezte „Kosok” bizony verhetőek lesznek otthon, az ősöreg Craven Cottage-en.

Championship – Rájátszás a feljutásért – elődöntő 1. mérkőzés
Derby County – Fulham 1-0 (1-0)
Gólszerző: Jerome (34. perc), ill. –

Visszavágó hétfőn este! A másik elődöntőben ma este a Middlesbrough és az Aston Villa találkozik.

https://www.youtube.com/watch?v=soOBoT9_c0U

Balogh József