Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszország: így múlik el a világ dicsősége négy nap alatt!

Mint arról szerdán beszámoltunk, története első kupagyőzelmét aratta a vasárnapig élvonalbeli klubnak tekinthető FK Toszno együttese. A tabella utolsó előtti helyén álló klubbal négy nap leforgása alatt gyökeresen nagyot változott a világ.

32293599_1845457739095197_6511900943133442048_n

A friss kupagyőztes FK Toszno kupagyőzelmével indulhatott volna az Európa-ligában, azonban a szükséges licencet nem tudták megszerezni így jövőre biztosan nem szerepelhetnek a nemzetközi porondon. Az öt éve alapított klub először szerepelt történelme során az élvonalban, viszont nem tudták megtartani élvonalbeli tagságukat, miután az bajnokság utolsó fordulójában az Ufa egy ötöst rámolt a Toszno együttesének ezzel a másodosztályba taszítva a kupagyőztest.

Az utolsó kilenc bajnokiján csak egy pontot szerző Toszno a szintén 24 pontot gyűjtő Anzsi Mahacskalával szemben is alulmaradt az egymás elleni eredményeket illetően és búcsúzott az első osztálytól. Továbbá az utolsó körben az is eldőlt, hogy a bajnok Lokomotív Moszkva mellett a CSKA Moszkva szerepelhet a BL főtábláján, valamint a Szpartak Moszkva a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat az új szezonban. A másik nemzetközi sorozatban az Európa-ligában a Krasznodar, Zenit Szentpétervár és Ufa képviselheti az orosz színeket.

Az orosz bajnokság végeredménye:

orosz