Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Története első japán játékosát szerződtetheti a Newcastle – sajtóhír

Az angol Premier League-ben szereplő Newcastle együttese egy nem mindennapi transzferre készül az előttünk álló átigazolási időszakban. A klub 125 éve íródó története során először igazolhat japán játékost.

muto

Vajon helytállna Muto a Premier League-ben? (kép: japantimes.co.jp)

A tavaly még a Championshipben szereplő Newcastle United idén egy osztállyal feljebb, a Premier Leagueben próbált szerencsét, újból. A Rafa Benitez irányította együttes egész szezonban állta a sarat és végül a 10. helyen zártak, ami rendkívül elégedetté tehette a klubhoz közel álló személyeket, legyen az akár szurkoló vagy épp a vezetőség egy tagja. Egy valami azonban egy kis hiányérzetre adhat okot.

Ez az ok pedig a futball egyik legfontosabb velejárója, mégpedig a gól. A „Szarkák” ugyanis csak 39-szer vették be az ellenfeleik kapuját, ami nem igazán számít soknak. Ráadásul a csapatból hiányzott egész szezon során egy igazi, potenciális gólvágó, akitől mindig félhettek volna a rivális csapatok. A házi góllövőlistát mindössze hat találattal nyerte meg a spanyol Ayoze Pérez, s a vezetőségben is belátják, hogy ebből nem lehet tendencia.

A Calciomercato szerint a csapathoz a japán Yoshinori Muto érkezhet, aki az idei szezonban a Bundesligaban vitézkedett, méghozzá a Mainz együttesében. A 25 esztendős válogatott csatár élete szezonját futotta, hiszen 27 német bajnokin 8-szor volt eredményes, amivel tevékenyen kivette a részét abból, hogy a Mainz a következő idényt is a legmagasabb osztályban kezdhesse meg.

Az értesülések alapján a Newcastle komolyan gondolja Muto leigazolását, viszont a Mainz egy szezonra még mindenképp megtartaná a támadót. Ebből kifolyólag nem lesz egyszerű megszerezni Muto játékjogát, akiért egyébiránt 2015-ben még a Manchester United is érdeklődött.