Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: az Európa-bajnok is bő keretet hirdetett

Javában zajlanak a keret bejelentések, és most a regnáló Európa-bajnok, Portugália is megtette ezt. 

img_FanaticaBig$2017_06_15_19_03_50_1278081

Forrás : fpf.com

Fernando Santos portugál szövetségi kapitány bejelentette annak a 35 játékosnak a nevét, akik közül május 17-én, csütörtök este kiválasztja azt a 23 focistát, akiket szeretne elvinni a nyári világbajnokságra.

A 2016-os Európa-bajnokság keretéhez képest hét játékostól vált meg Santos. Az egyik legnagyobb hiányzó Renato Sanches, akit két évvel ezelőtt az egyik legnagyobb tehetségnek tartottak, de mára csak árnyéka önmagának. A másik fontos hiányzó az Eb-győzelmet érő gólt szerző Eder, aki úgy tűnik, szintén nem felelt meg a szövetségi kapitány feltételeinek.  A 30 éves Fabio Coentrao sem lett kerettag, mivel a Real Madrid védője, aki az elmúlt szezonban a Sporting CP kölcsönjátékosa volt, arról tájékoztatta Fernando Santost, hogy fáradtság miatt nem lenne képes a teljes értékű játékra.

Bekerült azonban Goncalo Guades, aki a PSG játékosaként a Valenciánál kölcsönben megmutatta a franciáknak, hogy nem szabad eladniuk, és aki minden bizonnyal a szűk keret tagja is marad. Mellette lehetőséghez juthat a 31 éves Antunes, aki jelenleg a Getafénél futballozik kölcsönben a Dinamo Kijevtől, de ott lehet az El-döntőt játszó Marseilles védője, Rolando, illetve és az angol másodosztályt meghódító Wolverhampton középpályása, Reuben Neves is. A Braga 25 éves támadója, Paulinho először léphet pályára a felnőtt csapatban, míg a Monaco csatára, Ronny Lopes is növelheti eddigi egyetlen válogatottbeli szereplését.

A portugálok 35 fős kerete: 

Kapusok: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Göztepe) és Rui Patrício (Sporting)

Védők: Antunes (Getafe), Bruno Alves (Rangers), Cédric Soares (Southampton), João Cancelo (Inter), José Fonte (Dalian Yifang), Luis Neto (Fenerbahçe), Mário Rui (Napoli), Nelson Semedo (Barcelona) Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo Pereira (FC Porto), Rolando (Marseille) és Reuben Dias (Benfica)

Középpályások: Adrien Silva (Leicester), André Gomes (Barcelona), Bruno Fernandes (Sporting), João Mário (West Ham), João Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv), Reuben Neves (Wolverhampton), Sérgio Oliveira (FC Porto) és William Carvalho (Sporting)

Támadók: André Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lokomotiv), Gelson Martins (Sporting), Gonçalo Guedes (Valencia), Nani (Lazio), Paulinho (Braga) Ricardo Quaresma (Besiktas), Ronny Lopes (Monaco)