Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: kimaradt a német keretből a brazíliai döntő hőse

Drámai döntéseket hozott meg a napokban a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw. A csapatát már tizenkét éve irányító szakember ugyanis közölte a világbajnoki címvédő bő keretét, akik közül fogja végül kiválasztani a vb-n szereplő huszonhármat.

németek2018

A tegnapi keret dömpingek után ma a nagyágyú németek is kihozták azt a névsort, akiket a szövetségi kapitány alkalmasnak ítél a címvédés megpróbálására. A névsort böngészve észrevehetjük, hogy a jelenlegi huszonhetes névsort erőteljesen fémjelzi a Bayern München, illetve, hogy sosem látott mennyiségű, kilenc légiós tartozik Löw „kedvencei” közé.

A korábban az Arsenal és a Bayern vezetésével is hírbe hozott Löw egyelőre négy kapust nevezett meg, ám a később kerethirdetéskor már csak hárman lehetnek tagok. Manuel Neuer szeptember óta küzdött sérüléssel, ám a bajorok edzője, Jupp Heynckess szerint a hétvégi kupadöntőn végre visszatér.

„Állandó kommunikációban voltunk vele. Neuer teljes edzettségben van, és meg akarjuk nézni őt, mielőtt ítélkezünk az edzőtáborban. Nyíltan és becsületesen fogunk hozzáállni a helyzethez. Meccs gyakorlat nélkül pedig nem mehetünk a vébére, de a dolgok most jól állnak, és reménykedünk a csapatkapitányunk visszatérésében.”

– próbálta leplezni szorult helyzetét a különc szakember.

Örülhetnek a „Nationalelf” szurkolói, ugyanis a 2012-es Európa-bajnokság után végre tényleg nem fogja sérülés hátráltatni a dortmundi Marco Reus játékát. Az előző Eb-t és Vb-t is kihagyó karmester akár igazi húzónév is lehet majd Oroszországban. Ellenben országos cimborája és csapattársa, Mario Götze szomorkodhat. A karrierjét a Bayern Münchennél derékba törő titán még mindig csak 26 esztendős lesz, ám a négy évvel ezelőttivel ellentétben, most nem lesz pozitív hőse sem a tornának, sem a döntőnek. Kimaradását így indokolta Löw mester:

„Nem az ő szezonja volt. Nem mutatta meg, hogy milyen jó tulajdonságai vannak. Nem volt formában, remélem, hogy a szünet után a Dortmundban frissen fog kezdeni.”.

Érdekesség, de meghökkentő tény: a világbajnok kerete döntő többségében kicserélődött. Mindössze kilenc vb-győztes van ott egyáltalán a bő keretben, és számuk az olaszországi táborozás végére tovább apadhat.

Íme, a németek bő kerete:
Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain)

Védők: Mats Hummels (Bayern München), Jerome Boateng (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München), Jonas Hector (Köln), Marvin Plattenhardt (Hertha), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Niklas Süle (Bayern München), Antonio Rüdiger (Chelsea)

Középpályások: Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Sami Khedira (Juventus), Thomas Müller (Bayern München), Sebastian Rudy (Bayern München), Marco Reus (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Schalke), Leroy Sane (Manchester City), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Ilkay Gündogan (Manchester City), Julian Brandt (Bayer Leverkusen)

Támadók: Timo Werner (RB Leipzig), Mario Gomez (Stuttgart), Nils Petersen (Freiburg)

Balogh József