Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hangyaszorgalom – Így telt Tuchel első néhány napja a PSG-nél!

Thomas Tuchel a modern labdarúgás egyik legvitatottabb személyisége. A Guardiola-rajongó tréner hétről hétre hajmeresztő húzásokkal kápráztatta el – vagy éppen ejtette kétségbe – a mainzi, majd a dortmundi szurkolókat, és úgy fest, ez Párizsban sem lesz másképp. Tuchel a katalán tréner nyomdokain járva ismét megpróbál gyökeresen megváltoztatni egy csapatot, és a Pep-féle kényszeres törekvés a tökéletességre már az első napjain is meglátszódott…

tuchel_guardiola

Egy meg nem értett Guardiolát kapott a PSG, vagy egy mániákus őrültet? (kép forrása: fourfourtwo.com)

A PSG háza táján briliáns kapcsolatrendszerrel rendelkező Paris United sportportál hosszasan leírta Thomas Tuchel első lépéseit leendő klubjánál. Állítólag már a szerződése aláírása előtt Párizsba utazott, és a vezetőség tagjaival, valamint meghatározó játékosokkal találkozott. Az “első randevúja a Champs-Élyseés-n” Thiago Silvával volt, akivel közölte, hogy jövőre számol vele, nemcsak mint védővel, hanem mint csapatkapitánnyal. Megnyugtatta, hogy ugyan várhatóan érkezni fog újabb belső védő, de ez azért szükséges, mert szeretne váltogatni a három-, illetve a négyvédős felállás között. Tuchel a védelemmel kapcsolatos filozófiáit is kifejtette Silvának – mindezt szinte tökéletes franciával, és állítólag remekül megtalálták a közös hangot.

A következő kliense Joao Alfonso volt, a csapat játékosmegfigyelőinek vezetője. Kifaggatta őt Németországban, illetve Portugáliában szerzett tapasztalatairól, és megkérte, hogy segítsen neki bebocsátást nyerni az ificsapat edzőközpontjába. Ezután meg sem állt Dani Alvesig, akinek elárulta, hogy relatíve magas életkora miatt nem tartja kockázatosnak játszatását, ám innentől már nem a védelemben számol vele, hanem a négyes védősor előtt a középpályán. Elrendelt továbbá egy speciális diétát a brazilnak, hogy hosszú kihagyása után topformában térhessen vissza.

Ki nem maradhatott ezek után a PSG brazil kontingensének legékesebb tagja, Neymar. A klub arcának elmagyarázta, hogy még ő sem kérdőjelezheti meg az edző szavát, akkor sem, ha a vezetőség köré szeretné felépíteni az egész brandet. Ugyanakkor leszögezte, hogy a csapatnak továbbra is ő lesz a támpillére, és a játék köré fog szerveződni. Elmondta, hogy a célja az, hogy Neymart a lehető legmagasabb szintre eljuttassa, mire a brazil közölte vele, hogy nem fog távozni a nyáron.

Ezután további légyottok következtek a vezetőséggel, illetve a szakmai stábbal, ahol még a játékosok étrendjét, és étkezéseik elosztását is módosította. A következő napokban pedig ugyanez a tempó jellemzi majd Tuchelt: elsődleges célja, hogy minél előbb leüljön egyeztetni a sportigazgatóval, Antero Henriquevel, illetve az elégedetlen játékosokkal, így Rabiot, Cavani, Trapp és Draxler is hamarosan találkozhat majd az izgága némettel. Mellettük mindenképpen szeretne egy-két szót váltani Mbappéval, Verrattival és Marquinhosszal, akik terveinek szerves részét képezik.

Írta: Wernigg Márton